Srijeda, 24. travnja 2024.

Jakšić: Plan je da obnova središnjeg koprivničkog trga počne iduću jesen, no sve ovisi o epidemiji

Radovi na rekonstrukciji središnjeg koprivničkog trga trebali bi početi u jesen 2021. godine. Rekao je to Dravi.info gradonačelnik Mišel Jakšić pričajući o projektu na kojem se intenzivno radi posljednjih godinu i pol dana. 

Podsjetimo, obnova Zrinskog i Jelačićevog trga u Koprivnici trebala je početi jesenas, no odgođena je zbog epidemije koronavirusa. Naime, koprivnički gradski proračun morao se prilagoditi novoj situaciji pa je tako rebalansom smanjen za otprilike 18 milijuna kuna zbog čega su pomaknuti neki planirani projekti.

– Što se tiče papira došli smo do cilja, imamo skoro pa pripremljen projekt. Plan je bio da obnova krene ovu jesen, prvi financijski kvartal ove godine bio nam je najbolji ikad, no onda smo u drugom kvartalu svi zajedno bili u lockdownu i nije se događalo ništa – kazao je Jakšić.

Snimio Marko Posavec.

Novi izgled središta Koprivnice javnosti je predstavljen u studenom prošle godine. Na urbanističko-arhitektonskom natječaju za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije središnjih trgova u Koprivnici pobijedio je rad arhitektonskog tima tvrtke NFO d.o.o., a ukupna vrijednost obnove centra procijenjena je na deset milijuna kuna.

– Sam datum početka radova ne bih licitirao, no naš je plan da to bude sljedeću jesen. Radit ćemo u tom smjeru, no ne znamo kako će se korona ponašati, koliko će to još trajati, koliko ćemo morati drugačije poslagivati samo financiranje Grada i potrebe naših građana. Pričekajmo još koji mjesec da vidimo kako će se 2021. godina odmotati pa ćemo biti puno pametniji. Samo malo strpljenja, mislim da ćemo svi biti sretni i ponosni budućim izgledom središta našega grada – zaključio je Jakšić.

Rekonstrukcija središnjih trgova u Koprivnici (NFO)

Hvala vam na reakcijama vezanim uz projekt uređenja središta Koprivnice! Više o temi 07.11. na službenoj prezentaciji… A do tada, uživajmo u videu. #Koprivnica #Croatia #Zrinskitrg #TrgBanaJelačića #FlorijanskiTrg

Objavljuje Mišel Jakšić u Subota, 2. studenoga 2019.

zatvori