Petak, 19. travnja 2024.

Ganz nove Perforacije i Noć performansa ponovno u Koprivnici

Nakon Zagreba i Rijeke, Ganz nove perforacije i Noć performansa ovu subotu dolaze u Koprivnicu gdje će se program održati u organizaciji udruga Mamuze i Domino u sklopu Mreže izvedbenih umjetnosti.

Svoje će radove predstaviti Antonio Grgić, Petra Mrša, Vladimir Novak i Nika Bokić.

Prostorna instalacija Landscape, u formi zastava, autorice Petre Mrše bit će postavljena u širem centru Koprivnice te popraćena vođenom grupnom šetnjom Lekcija.

Okupljanje i početak ove edukativne šetnje pod vodstvom umjetnice bit će u 9:30 na Zrinskom trgu kod sata, a Lekcija će trajati 45 minuta i odvijat će se u raspršenoj grupnoj šetnji u javnom prostoru istražujući mogućnost drugačije percepcije.

Participativni umjetnički performans Spomenici sviraju održat će se u 11 sati na spomeniku Izvidnica Ivana Sabolića na ulazu Spomen područja Danica. Ovaj rad predstavlja domaći umjetnik Antonio Grgić koji će performansom spomenik ponovno pretvoriti u objekt u javnom prostoru, ali i u muzički instrument. Kompozicija koja će se izvoditi tijekom performansa bit će kreirana in situ, participativno, sa sudjelovanjem svih zainteresiranih kao jedinstven i neponovljiv događaj u prostoru. Na taj će se način spomenik vratiti u “život” i građanima.

Svjetlosno-zvučnom instalacijom Parametri, autor Vladimir Novak privremeno intervenira u prostoru FUNK-a. Postavljajući u odnos privremeni zahvat, ulaskom u prostor autor uspostavlja dijalog o mijenama kroz procese ispitivanja uvjeta umjetničkog rada i faktora koji na sam rad utječu u procesu nastajanja, izvođenja i prezentacije. Rad će se moći vidjeti od 17 sati na Trgu Žarka Dolinara 1, kod zgrade 16.

Tijekom cijelog dana trajanja Ganz novih Perforacija i Noći performansa radit će S.O.S. telefonska linija kao dio umjetničkog rada Bezopasni zagrljaji/Noli me tangere autorice Nike Bokić koji se bavi redefinicijom sigurnosti intimnog kontakta u vrijeme pandemije.

Ulaz na program je slobodan, a održat će se u skladu s preporučenim mjerama za sprječavanje zaraze koronavirusom. Posjetitelji su pozvani da održavaju propisanu međusobnu udaljenost, dezinficiraju ruke te nose zaštitne maske za lice.

Festival su podržali Program Europske unije Kreativna Europa (kroz projekte “ACT: Art, Climate, Transition” te “Be SpectACTive”), Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Koprivnica, Zaklada Kultura nova i Grad Zagreb.

Ustupila Maša Zamljačanec.
Ustupila Maša Zamljačanec.
Ustupila Maša Zamljačanec.
Ustupila Maša Zamljačanec.
zatvori