Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Zasvijetlile prve svijeće na adventskim vijencima u Novigradu Podravskom i Delovima

Općina Novigrad Podravski usprkos epidemiji koronavirusa odlučila je okititi svoja naselja kako bi njeni stanovnici osjetili blagdanski ugođaj.

Tako je jučer u Novigradu Podravskom upaljena prva od četiri svijeće adventskog vijenca. Vijenac je uz odobrenje velečasnog smješten na podij ispred crkve Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom, poručili su iz Općine.

– Ove smo godine, zbog mogućnosti kontrole financijskog poslovanja, konačno došli u situaciju da božićnu i novogodišnju dekoraciju osmislimo tako da bude drugačija i bogatija od one iz proteklih godina. Osim toga nova dekoracija je kvalitetnija i dugotrajnija. Dvije trećine dosadašnje svjetlosne dekoracije nakon skidanja nije više bilo upotrebljivo, a dio je prestajao svijetliti još za trajanja blagdana – istaknuo je Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Dodao je kako vjeruje da će novoosmišljena svjetlosna dekoracija biti efektnija te da će istu moći koristiti duži niz godina, odnosno da ju neće morati bacati nego samo dopunjavati.

Osim Novigrada Podravskog, uređen je prostor i u selu Delovi koji su u sastavu Općine Novigrad Podravski.

Za predblagdanski ugođaj pobrinuli su se članovi Likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi koji su ukrasili veliki adventski vijenac ispred kapelice u Delovima, na kojem je jučer upaljena prva svijeća.

zatvori