Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO U Galeriji Mijo Kovačić predstavljeno 46. izdanje Podravskog zbornika

U Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici jučer, u četvrtak, predstavljeno je ovogodišnje izdanje Podravskog zbornika.

Riječ je o 46. izdanju muzejske publikacije koja pokriva regionalno područje Podravine te je ona poveznica svim djelima.

Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice te urednik Podravskog zbornika istaknuo je da je ovogodišnje izdanje posvečeno Ivanu Večenaju povodom njegove 100. godine rođenja.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zbornik je posvećen ovom velikom umjetniku, ne samo naslovnicom, već i jednim blokom radova, odnosno tema koje su predstavljene na stručnom skupu održanom u Galeriji Ivan Večenaj u Goli početkom rujna – rekao je Čimin.

Ovogodišnje izdanje, naglasio je urednik, nalazi se na malo više od 300 stranica na formatu i ima strukturu postavljenu prije devet godina.

– Napravljeno je 800 primjeraka kao i prošle godine. Ove godine smo uistinu pokrili čitavu Podravinu, čak 18 jedinica lokalne samouprave sufinancirale su ovo izdanje zbornika. Prodaja ide dobro, narudžbe stižu te nam je drago da nam ljudi vjeruju da svake godine održavamo kvalitetu – kazao je Čimin.

Urednik je na kraju istaknuo nekoliko tema među kojima su Vinske pjesme iliraca, Mire Kolar-Dimitrijević, Ludbreg u zadnjim mjesecima Drugog svjetskog rata, Milivoja Dretara te Osnivanje ženske stručne škole u Koprivnici 1909. godine autorice Ksenije Krušelj.

zatvori