Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Rukometašice Podravka Vegete drugi put u tri dana poražene od francuskog Bresta

Drugi put u samo tri dana RK Podravka Vegeta odmjerila je snage s francuskim Brestom u DELO EHF Ligi prvakinja. Dogovorom ovih dvaju klubova, ali i EHF-a, odlučeno je da će se obje utakmice grupne faze odigrati u Koprivnici.

U prvoj utakmici igranoj u subotu, 14. studenog Brest je pobijedio 29-33. Danas je na redu bio drugi susret u kojem je Brest službeno bio domaćin, iako se igralo u dvorani Gimnazije Fran Galović. Kao i u subotu, i ova utakmica igrala se bez prisustva gledatelja.

Službeno gošće, rukometašice Podravke izašle su na teren u bijelo crnoj kombinaciji dresova, dok su Francuskinje nastupile u roza kombinaciji. I sjajno su krenule Saračevićeve izabranice u susret, stigavši u rano vodstvo golovima Džono i Milosavljević. Francuskinje su u vodstvo stigle u 12. minuti nakon što su iskoristile igračicu više i prazan gol Podravke.

Sjajnom borbenom igrom Podravkašice su vratile neriješen rezultat lijepim pogotkom Dijane Mugoše s krila, bila je 20. minuta. Na odmor se ipak otišlo s prednošću francuske ekipe 15-12.

Slab ulazak u drugo poluvrijeme ponukao je trenera Saračevića da zove minutu odmora nakon nepune četiri minute, kad je rezultat na semaforu pokazivao 19-12 za Brest. Nastavile su igračice Bresta materijalizirati bolju igru pa su tako 15 minuta prije kraja bio 24-18 za, službeno, domaću francusku momčad. Igračice Zlatka Saračevića dale su sve od sebe te su pokušale uhvatiti povoljan rezultat, no nisu uspjele.

Konačan rezultat bio je 32-25 za Brest, piše na službenim stranicama kluba.

Već u srijedu rukometašice Podravka Vegete čekaju prvenstvene obaveze.


DELO EHF Liga prvakinja, grupna faza, 16. studenog, 18 sati, Koprivnica

Brest Bretagne Handball – RK Podravka Vegeta 32-25 (15-12)

PODRAVKA VEGETA: Ećimović, Dumanska, Zadravec, Turk, Beganović, Popović, Milošević, Džono, Milosavljević, Mugoša, Franušić, Buljan, Bancilon, Tsakalou, Carlos, Škarić. TRENER: Zlatko Saračević.

BREST: Toft, Darleux, Quiniou, Gros, Lassource, Gullden, Pop-Lazic, Niakate, Jaukovic, Foppa, Toublanc, Mauny, Coatanea, Catani, Jarrige, Lagattu, Darleux.
TRENER: Laurent Bezeau.

zatvori