Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Mali i veliki Legrađani diljem mjesta zasadili više od 50 stabala

Učenici Osnovne škole Legrad te članovi mnogobrojnih udruga s područja Legrada diljem mjesta zasadili su više od 50 novih sadnica mladih stabala.

Sadnja stabala održana je u tjednu od 9. do 15. studenog u sklopu akcije “Zasadi stablo, ne budi panj!” u kojoj već nekoliko godina sudjeluje i Općina Legrad.

– Tako su u akciji sudjelovali članovi DVD-a Selnica Podravska koji su posadili kuglaste bagreme i lipe kod vatrogasnog doma. Akciji su se priključili i članovi DVD-a Veliki Otok koji su u parku i okolici vatrogasnog doma posadili kuglasti javor klen, stupoliki crvenolisni javor mliječ, viseću patuljastu brezu, ukrasni crvenocvjetni glog, japansku trešnju i hortenzije Članovi ŠRK-a Smuđ posadili su pet lejlandskih čempresa oko ribičkog doma – poručili su iz Općine.

Osim toga u sportskom parku Fizeš posađen je drvored kuglastih bagrema. Stabla kod igrališta zasadili su učenici prvog razreda OŠ Legrad u pratnji svoje učiteljice Jadranke.
Svaki učenik zasadio je po jedno stablo koje je dobilo ime po imenu učenika.
Ovime su učenici dobili priliku brinuti se o svome stablu te ga redovito zalijevati.

Dodajmo kako su ostali učenici u dvorištu škole posadili dudove.

Iz Općine su poručili kako je cilj akcije razvoj ekološke svijesti i izgradnja pozitivnih stavova vezanih uz održivi razvoj. Želja im je akcijom poticati odgovornost za okoliš i za buduće lokalne, ali i globalne zajednice.

Sama akcije odvijala se po cijeloj Hrvatskoj kako bi se predanim radom doprinijelo zaštiti okoliša i kreiranju pravilnog stava na djelovanja čovjeka na okoliš i šume.

zatvori