Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Gregor Gašparić novi je dječji gradonačelnik, odabrano je i 15 novih dječjih gradskih vijećnika

Gregor Gašparić iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski novi je koprivnički dječji gradonačelnik.

Većinom glasova, njih ukupno sedam, odabran je na konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice koja je održana u ponedjeljak, 16. studenog.

Na sjednici su izabrani i njegovi zamjenici i to Marin Sabol iz Osnovne škole Braća Radić i Josip Marković iz Osnovne škole Đuro Ester, svaki s osvojena četiri glasa, piše na stranicama Grada Koprivnice.

Gregor Gašparić učenik je sedmog razreda, bavi se streljaštvom i član je mlađe juniorske reprezentacije. U svom djelovanju najviše se planira zalagati za teme iz ekologije jer smatra da su upravo one premalo zastupljene u raspravama. Prilikom obraćanja zahvalio se vijećnicima na iskazanom povjerenju te istaknuo da će dati sve od sebe da se glas djece čuje.

U Dječjem gradskom vijeću ukupno je 15 novih članova iz sve tri koprivničke osnovne škole i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Mandat novoizabranim vijećnicima i gradonačelniku traje dvije godine.

Dječje gradske vijećnike na samom početku sjednice pozdravio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je što ste iskazali interes i ambiciju da se uključite u rad Dječjeg gradskog vijeća te vam od srca čestitam što ste dobili povjerenje od svojih školskih prijatelja i prijateljica. Nadam se da ćete nam biti partneri u temama koje su nam jednako važne i zanimljive te da ćete nam biti savjetodavno tijelo u projektima vezanim uz područje vašeg interesa – istaknuo je Jakšić.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, predsjednica Društva naša djeca Koprivnica Jadranka Lakuš i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Vesna Mlinarić.

Izabrani vijećnici:

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce:
1. Patrik Gal,
2. Petar Mihalić i
3. Snježana Oršoš

Osnovna škola “Braća Radić”:
1. Matija Dukić, 4. a,
2. Marin Sabol, 5. d,
3. Klara Premec, 6. c i
4. Lovro Golubić, 7.d.

Osnovna škola “Antun Nemčić Gostovinski”:
1. Petar Štefanec, 5. a,
2. Nikola Golubović Matan, 5. d,
3. Katja Gregurić, 6. c i
4. Gregor Gašparić, 7. d.

Osnovna škola “Đuro Ester”:
1. Paula Široki, 5. b,
2. Paula Šef, 5. c,
3. Dunja Poljak, 6. d i
4. Josip Marković 7. c.

zatvori