Utorak, 23. travnja 2024.

DJEČJI VRTIĆ IGRA Rad s djecom usmjeren na ekologiju

Dječji vrtić Igra prepoznatljiv je po inovativnosti, programima i otvorenosti prema zajednici. U svakodnevnom radu teži se stvaranju kvalitetnih uvjeta za odgoj i učenje djece.

Ove pedagoške godine rad je bio usmjeren prema ekologiji i projektima. Kontinuirano se provode aktivnosti koje doprinose očuvanju okoliša. Vrtićarci su naučili odlagati i razvrstavati otpad u predviđene spremnike. Od otpada su radili lutke, zvečke, društvene igre i rekvizite za igre na otvorenom.

Svoje ekološke ideje nastoje dijeliti i s lokalnom zajednicom. Sudjelovali su u edukativnom projektu Ekoškole „Veliki lov na biljke“. Cilj je da djeca u svakodnevnom radu dolaze u kontakt s prirodom, uočavaju ljepote prirode i na taj način uče i odgovorno se ponašaju prema njoj.

U velikom dvorištu vrtića postavljene su povišene gredice u koje je posađen povrtnjak, o kojem se svakodnevno brine, a uređen je i dio cvjetnjaka o kojem posebno mališani i odgojiteljice vode brigu. U ljetnim mjesecima brala se lavanda, te su se od nje izradile mirisne vrećice koje su posebno razveselile roditelje.

Vrtićka svakodnevica su druženja, izleti, uključivanje obitelji u život vrtića, sudjelovanje u manifestacijama lokalne zajednice te sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

zatvori