Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Delovi dobili javnu rasvjetu, Srdinac novi asfalt, a Novigraci su rušili stara i opasna stabla

U Općini Novigrad Podravski stalno se nešto radi. Ovog su puta Delovi dobili javnu rasvjetu, Srdinac novi asfalt, a Novigraci su rušili stara i opasna stabla.

Nakon što su u Delovima zamijenjene sve stare natrijeve lampe javne rasvjete s novim led lampama, u srijedu su postavljene u dužoj dionici uz županijsku cestu dodatne nove led lampe.

Također, u srijedu su završeni radovi na formiranju podloge na nerazvrstanoj cesti u Srdincu na goričkom putu prema kapelici sv. Bartola, dok je dan kasnije postavljen novi asfalt.

– Ocijenili smo da je to potrebno kako oborinska voda ne bi podlokavala novi asfalt. Asfaltirana dionica počinje spojem na već asfaltiranu cestu po Srdincu – kazao je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Osim tih radova, u Ulici Ivana Viteza Trnskog, na zahtjev mještana, rušila su se stara i potencijalno opasna crnogorična stabla koja se nalaze na pojasu javne zelene površine između kolnika i kuća.

– Stabla su razgranata te postoji bojazan da prilikom jačeg vjetra oštete obližnje kablove, a zbog starosti bi se mogla srušiti i prouzročiti znatnu štetu na ogradama ili stambenim zgradama. Nakon uklanjanja stabala u Ulici Ivana Viteza Trnskog nastavljamo s poslom u Gajevoj i Radićevoj – istaknuo je načelnik.

zatvori