Petak, 29. ožujka 2024.

[3. HNL – SJEVER] Virovci u samoizolaciji, derbi Radnika i Mladosti, Cvetkovec dočekuje Picoke

Pred nama je 12. kolo Treće Hrvatske nogometne lige Sjever.

Tijekom tjedna doznali smo da su igrači Podravca iz Virja završili u samoizolaciji nakon nekoliko pozitivnih testova na koronvirus u njihovim redovima, tako da je njihova subotnja utakmica koju su trebali igrati protiv Varteksa odgođena.

Derbi kola igrat će se na Gradskom stadionu u Križevcima gdje domaći Radnik dočekuje Mladost. Jedna i druga momčad bodovno su izjednačene na vrhu tablice s time da Mladost ima bolju gol razliku. Ždralovi su ovog tjedna raskrstili s trenerom Mladenom Frančićem. Iskusni stručnjak na klupi Mladosti proveo je samo tri utakmice uz omjer 1-2-0, što znači da je ostvario jednu pobjedu, dva remija i nije imao ni jedan poraz, ali ipak više nije trener. Hendikep za domaćine bit će izostanak Tomislava Borovčaka i Matije Dimovića, no Radnik ima širok kadar i sigurno će moći puno toga pokazati u subotu na domaćem terenu.

Cvetkovčani su završili sa samoizolacijom te će ove subote na svom Starom Bregu ugostiti đurđevački Graničar. Tehničar je pao na peto mjesto tablice sa 17 bodova, ali zbog toga što ima utakmicu manje. Pobjedom bi se vratili na treće mjesto, no pitanje je kako je stanka utjecala na njih. Picoki dolaze u Cvetkovec s 11. pozicije i sedam osvojenih bodova. Nažalost po njih, tih sedam bodova na kontu imali su nakon prva tri kola, a nakon toga su zaredali sedam poraza. Tehničar je favorit, no znamo kako su današnji rezultati nepredvidivi pa je tako na Starom Bregu sve moguće.

Od ostalih susreta Virovitica na svojoj Vegeški dočekuje Rudar iz Murskog Središća. Bit će to sudar devete i treće momčadi prvenstva. Gosti su blagi favorit po tablici, ali Virovitičani su solidan domaćin pa bi mogli gledati vrlo zanimljiv susret između ova dva takmaca.

Polet će u Svetom Martinu na Muri, nakon Graničara, biti domaćin i Papuku iz Orahovice. Picoke su lako riješili zabivši im šest komada, dok će ih protiv Orahovčana čekati malo teži zadatak, barem pogledavši tablicu.

Podravina je u prošlome kolu svladala Križevčane i uknjižila tri boda, a sada će put Bjelovara. Domaćin je sedmi s 14 osvojenih bodova, dok su gosti dva boda ispred, ali s dvije utakmice više.

Sve će se utakmice igrati ove subote u ranijem terminu od 13:30, ali bez prisustva gledatelja.


Raspored 12. kola Treće hrvatske nogometne lige – Sjever:

07.11.2020. 13:30 Križevci NK Radnik Križevci – NK Mladost Ždralovi
07.11.2020. 13:30 Virovitica NK Virovitica – NK Rudar Mursko Središće
07.11.2020. 13:30 Cvetkovec NK Tehničar – NK Graničar Đurđevac
07.11.2020. 13:30 Sveti Martin na Muri NK Polet (SMnM) – NK Papuk Orahovica
07.11.2020. 13:30 Bjelovar NK Bjelovar – NK Podravina Ludbreg


Tablica treće Hrvatske nogometne lige – Sjever:

zatvori