Utorak, 23. travnja 2024.

[1. ŽNL] Prva Sloga dočekuje posljednji Kalinovac, Molvarci u derbiju kola ugošćuju Lipu

Ove će srijede na terene istrčati županijski prvoligaši i tako odraditi prvo kolo koje nije bilo odigrano zbog epidemije koronavirusa.

Sigurno će treneri imati problema sa slaganjem ekipa jer se igra u tjednu, a ljudi rade, ali tko ih pita. Morat će se voditi poslovicom “snađi se, druže” i pokušati sklepati najbolje od onoga što se može.

Derbi u ovome kolu pripada utakmici između Mladosti iz Molvi i Lipe iz Hlebina. Na Krbuljinu će istrčati trenutno treća i peta momčad prvenstva pa bi, prema svemu sudeći, moglo biti vrlo zanimljivo. Molvarci su za vikend, također, kod kuće počastili Novigrace sa četiri komada u mreži i upisali tri boda. Hlebinčani su pak kod kuće upisali neugodan poraz od Prekodravca rezultatom 2:4. Baš će Prekodravac biti gost u Đelekovcu kod raspucanog Osvita. Đelekovčani su u posljednje dvije tekme uhvatili formu i upisali šest bodova. Zabili su i 16 pogodaka, od čega su devet isporučili Kalinovcu, a sedam Viktoriji. Eventualnom pobjedom, preskočili bi Ždalčane i usidrili se u sredinu tablice gdje bi mirno čekali posljednje jesensko kolo.

Sloga bježi Bratstvu četiri boda i pobjedom u zaostalom kolu potvrdila bi naslov jesenskog prvaka. Boljeg gosta za to nije mogla pronaći jer joj dolazi Kalinovac, koji je uvjerljivo posljednji i nema boda te se s njim svi vrlo lako obračunavaju. Mogli bi u ovome kolu i prvi strijelci prvenstva iz redova Sloge Rac i Sinani još podebljati svoj učinak. Rac je na 21, a Sinani na 18 zabijenih pogodaka. Odmah iza njih su dva topnika Bratstva Blažević i Hajdić, koji su zabili 16, odnosno 13 pogodaka, a gostuju kod Panonije koja je tek 12. pa se može očekivati i pokoji gol spomenutog dvojca.

Miklinovec dočekuje devetoplasiranu Viktoriju i nada se pobjedi te uz poraz Panonije i skoku na tablici. Posljednji par čine Mladost iz Sigeca i Tomislav-Radnik. Žabno je šesto, a Sigetec osmi. Dijeli ih tek jedan bod na tablici, tako da je u ovome susretu sve moguće.

Spomenimo da je utakmica između Borca i Drave iz Novigrada Podravskog odgođena  zbog koronavirusa.

zatvori