Utorak, 23. travnja 2024.

Zaklada HGK-a i ove godine stipendira podravsko-prigorske učenike i studente deficitarnih zanimanja

Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica i ove godine stipendirat će učenike i studente deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ovo je 14. godina da Zaklada dodjeljuje stipendije, a svi zainteresirani učenici i studenti mogu se prijaviti do 15. studenog ove godine.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija je izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija te deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje, ali i socijalno-imovinski status, istaknuto je na internetskim stranicama komore gdje su mogu pronaći detalji natječaja i prijavnica.

Ukupno će dodijeliti pet stipendija od 1.500 kuna mjesečno, odnosno 18.000 kuna godišnje, do kraja redovnog studija.

Iz komore ističu kako dodjelom stipendija studente se dodatno motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Obveze stipendista redovno su izvršavanje studijskih obveza te nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju jednakom trajanju ugovora o stipendiranju.

Osim toga, stipendisti su dužni i obaviti stručnu praksu u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije. Sve to s ciljem kako bi se stipendisti upoznali s budućim poslodavcima.

Dodajmo kako je zaklada nastala udruživanjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem neposredne pomoći pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima te njihovoj motivaciji da stečenim znanjem i kompetencijama pridonesu razvoju Koprivničko-križevačke županije.

zatvori