Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Uz već postojeće europske projekte, profesori Gimnazije ‘Fran Galović’ osmislili su još jedan

Iako se trenutno provodi pet Erasmus+ KA2 projekta i jedan INTERREG projekt, profesori koprivničke gimnazije osmislili su još jedan Erasmus+ KA2 projekt.

Radi se o projektu Fit4Thought koji je dobio dovoljan broj bodova za kvalitetu i financiranje Europske Unije.

Kako su izvijestili iz koprivničke gimnazije, Fit4Thought koordinira profesorica Martina Grgac, a u projektnom timu su profesorice Marina Njerš, Katarina Pecek Britvić, Jasmina Šandor, Mišela Lokotar, Željka Perošić i Marina Tomac Rojčević. Projektom se želi osvijestiti veza između učenja i mentalnog i fizičkog zdravlja učenika i nastavnika te promicati višejezičnost i suradnja sa školama – partnerima iz Europske Unije. Jedan od ciljeva je korištenje interneta i digitalnih alata u svrhu formalnog i neformalnog učenja. Projekt je usmjeren i na metode rada s djecom s poteškoćama u učenju (disleksija, diskalkulija, disgrafija) te dijagnozom depresije i smanjenog samopoštovanja.

– Kroz nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture prezentirat će se tradicionalni sportovi, a proučavat će se i tradicionalna hrana. Naglasak u projektu stavljen je na zdravlje i prehranu te utjecaj škole na učenike i nastavnike. Govorit će se o stresu i pojavi burnouta na poslu i u školi. Vrijednost projekta iznosi nešto manje od 198.000 eura i provodit će se dvije godine s početkom od prosinca ove godine – poručuju iz gimnazije.

Škole partneri su iz Španjolske (La Oliva, Kanarski otoci), Portugala (Funchal, Madeira), Poljske (Wodzislaw Slaski), Turske (Istanbul) i iz Italije (La Spezia).

Projektni tim koprivničke gimnazije već se godinama dokazuje kao kvalitetan partner u provođenju edukativnih projekata pa im je lako pronaći dobre i iskusne suradnike među školama Europske unije.

zatvori