Srijeda, 24. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminula osoba s koronavirusom, potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze

Na području Podravine i Prigorja u općoj populaciji potvrđeno je 39 novih slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus, a riječ je o osobi starije životne dobi, štićeniku Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior care” iz Križevaca, koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

– Na našem području trenutno je aktivno 213 slučajeva, 18 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 583 slučajeva bolesti COVID-19 – objašnjavaju u stožeru.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i porast broja novooboljelih, članovi stožera apeliraju na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju fizičku distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

zatvori