Četvrtak, 25. travnja 2024.

Trener Tomo Čiković o prekinutoj utakmici: Bile su dvije opcije, nastavak tučnjave ili povlačenje, mi smo odabrali mirnije rješenje

Nakon što je jučer, u srijedu, izašao glasnik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije  u kojem su izrečene kazne za prekid utakmice u Predavcu, o svemu se oglasio Igor Bajalica, predsjednik Nogometnog kluba Tehnika-Koprivnica, ali i trener Tomo Čiković.

Predsjednik koprivničkog kluba kazao je da se na odluku donesenu jučer nema što dodati.

– Svima je jasno kako stvari stoje. Klub ima jasan stav, dečke ništa i nitko ne može poniziti. Smijemo se njihovim kaznama. S druge pak strane, budući da su u disciplinske postupke neopravdano uvučeni i drugi klubovi iz naše županije, moramo hitno sazvati sastanak izvršnog odbora i zaštititi naše klubove. Ovo više nije borba Tehnika-Koprivnice, već svih nas zajedno. Ovo je tek naš početak, a uvjeravam vas, nekima i početak kraja vladavine. Mi na ovome nećemo stati – istaknuo je Bajalica.

Tomo Čiković, trener Tehnika-Koprivnice istaknuo je da se u svojoj nogometnoj karijeri ne sjeća sličnog incidenta ovome.

– Ne znam je li je ta kazna suviše drastična ili adekvatna. Prihvatio bih ovu kaznu da osjećam krivicu, odnosno bilo bi mi lakše da smo nešto skrivili. Nakon svega, ostao je osjećaj da pravda nije zadovoljena. Ako smo mi već dobili takve sankcije kakve smo dobili, smatram da je druga strana trebala snositi puno veće sankcije – kazao je trener Čiković.

Naglasio je kako razloga za veće sankcije domaćinu Dinamu ima mnogo, od neadekvatnog snimanja događaja, preko suđenja pa sve do uletavanja domaćih navijača u teren.

– Još uvijek nisam siguran hoću li se žaliti ili ne, znam da će klub sigurno podnijeti žalbu na ovu odluku kako bi se smanjile kazne klubu i meni. Sankcije su stvarno rigorozne i svako smanjenje kazne puno bi nam značilo. Bodove koje ćemo izgubiti u prvenstvu, ne mogu nam se više vratiti, već je na nama da ih na idućim utakmicama vratimo – rekao je trener.

Čiković je prokomentirao i stanje u svlačionici za koje kaže kako se osjete posljedice nemilog događaja.

– Imao sam sastanak s igračima i osjećaja sam da ih je ova situacija jako pogodila. Igrači se osjećaju izdano i prevareno te ispada da smo se trebali nastaviti tuči na terenu. Nakon gužve na terenu, bile su dvije opcije, nastaviti tučnjavu ili se maknuti s terena. Odabrali smo drugu – rekao je trener te dodao kako je iznimno ponosan na svoje igrače koji su se ponijeli profesionalno.

Dodao je da tijekom utakmice ni jedno naguravanje njegovi igrači nisu uzvratili te kako ni jedan dobiveni karton nije bio zbog prigovora sucima.

– Bili smo spremni te nismo dali sucu povoda da nam podijeli žute kartone zbog prigovora, ma da se bilo jako teško suzdržati u svim tim situacijama – kazao je.

Trener je na kraju napomenuo kako je tijekom cijele svoje bogate nogometne karijere više puta naišao na nepošteno suđenje i “krađe”.

– Moram naglasiti kako mi nismo izašli iz terena zbog toga što je protivnički igrač Gegič trebao dobiti crveni karton zbog udaranja mojeg stopera, ni zbog poklonjenog jedanaesterca, ni zbog nezadovoljstva suđenjem ili vrijeđanja publike. Izašli smo iz terena zbog toga što smo se bojali za vlastitu sigurnost, odnosno kada su protivnički navijači preskočili ogradu i ušli u teren – istaknuo je trener, naglasivši kako se nakon toga više nije znalo tko je navijač, a tko redar.

Rekao je da je na njegovo inzistiranje nazvan predsjednik kluba kojeg su upitali što da naprave.

– Predsjednik je kazao da ne idemo više van u tu gužvu.  Osim toga, moji su igrači također odbili izaći, odnosno nekoliko se igrača uplašilo i rekli su mi da oni više ne izlaze van. Nakon svega toga počelo se spominjati da sam ja taj koji sam sve nahuškao i izazvao taj sukob, odnosno bojkot. Ako je potrebno prihvatit ću to. Bolje da mene kazne nego neke moje igrače – rekao je Čiković te ponovio kako utakmicu nisu htjeli nastaviti zbog straha za vlastitu sigurnost.

zatvori