Utorak, 26. ožujka 2024.

Potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju

Nakon pristiglih nalaza potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju i to dva na području Koprivnice, dva u Križevcima i dva u Đurđevcu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na našem području trenutno je aktivno 70 slučajeva, četiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba – poručili su iz stožera.

Dodali su da je od početka pojave koronavirusa u našoj županiji zabilježeno ukupno 328 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 160 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

zatvori