Utorak, 23. travnja 2024.

POKLANJAMO Evo koga vodimo na vatreni spektakl koprivničkog benda Ogenj

Drava.info vodi nas na veliki open air koncert benda Ogenj na koprivničkim bedemima.

Po dvije ulaznice osvojile su Lidija Česi i Sonja Havaić. Upute o preuzimanju ulaznica poslali smo vam u inbox.


Energični folk rock Koprivničanci Ogenj ove godine nisu se dali smesti nezahvalnom situacijom u kojoj su se svi glazbenici našli otkako je krenula pandemija koronavirusom i ostavila brojne posljedice na sve pa tako i glazbenu industriju.

Iako će skupljanje novih kilometara na turnejama u inozemstvu još neko vrijeme pričekati, Ogenj će ove jeseni razveseliti domaću publiku velikim open air koncertom u Koprivnici uz bedeme dorbo poznate Bašče, 2. listopada uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza.

Koncertom će ujedno promovirati svoj drugi studijski album “Si kak jen” koji su objavili u svibnju ove godine ponovno u nakladi diskografske kuće Dancing Bear.

Kroz zreliji i studiozniji pristup, dobitnici dvije nagrade Porin za svoj prvijenac “Domaj”, na novom izdanju “Si kak jen” uspjeli su utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali su i s Folklornim ansamblom Koprivnica i gudačkim kvartetom Libra koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Uz novu dimenziju sastava, odnosno nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika), Ogenj sada promišlja na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte.

zatvori