Foto: Silvio Benč
Drava.info vodi nas na veliki open air koncert benda Ogenj na koprivničkim bedemima.

Po dvije ulaznice osvojile su Lidija Česi i Sonja Havaić. Upute o preuzimanju ulaznica poslali smo vam u inbox.


Energični folk rock Koprivničanci Ogenj ove godine nisu se dali smesti nezahvalnom situacijom u kojoj su se svi glazbenici našli otkako je krenula pandemija koronavirusom i ostavila brojne posljedice na sve pa tako i glazbenu industriju.

Iako će skupljanje novih kilometara na turnejama u inozemstvu još neko vrijeme pričekati, Ogenj će ove jeseni razveseliti domaću publiku velikim open air koncertom u Koprivnici uz bedeme dorbo poznate Bašče, 2. listopada uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza.

Koncertom će ujedno promovirati svoj drugi studijski album “Si kak jen” koji su objavili u svibnju ove godine ponovno u nakladi diskografske kuće Dancing Bear.

Kroz zreliji i studiozniji pristup, dobitnici dvije nagrade Porin za svoj prvijenac “Domaj”, na novom izdanju “Si kak jen” uspjeli su utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali su i s Folklornim ansamblom Koprivnica i gudačkim kvartetom Libra koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Uz novu dimenziju sastava, odnosno nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika), Ogenj sada promišlja na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte.