Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.
Novi susret DELO EHF Lige prvakinja igra se u subotu u 16 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici.

Rukometašice Podravka Vegete dočekuju danski Odense Handbold. RK Podravka Vegeta u dosadašnje tri odigrane utakmice ima učinak od jedne pobjede i dva poraza, dok je danska ekipa upisala tri pobjede i jedan poraz u četiri odigrane utakmice, poručili su iz kluba.

Izuzev Lucije Jandrašić i Ivone Mrđen, sve igračice konkuriraju za nedjeljni sastav, otkrio je trener Zlatko Saračević.

– Odense je puno kvalitetnija ekipa od Borussije s kojom smo posljednje igrali u Ligi prvakinja, a tome svjedoči i što su ih pobijedili jedno desetak razlike. Odense je ekipa koja je u Ligi prvakinja u četiri utakmice glatko dobila Budućnost, Borussiju i Valceu, od sedam do deset razlike. Imaju fenomenalnu kvalitetu, skandinavska ekipa s nizozemskim štihom. Jedna vrhunska skandinavska ekipa s tri Nizozemke koje su megazvijede – Abbingh, Groot i vratarka Wester. Dankinje su najbrža ekipa u našoj skupini i tu će morati igrati one brze. Napravit ćemo sve da im pariramo, da pokažemo našu kvalitetu i idemo ih pobijediti, ako možemo – rekao je Saračević.

Dodao je da s ekipom već nekoliko tjedana trenira i uigrava se novopridošla Moniky Bancilon kod koje se osjeti poduža pauza neigranja uzrokovana epidemijom koronavirusa.

– U jučer odigranom prvenstvenom susretu dobila je dosta minuta. Pitanje je koliko može pomoći u nedjelju protiv Odensea. Možda u ovoj ne puno jer to je jako brzo, ona će tek za nekih mjesec dana doći u pravu formu. U prvenstvu protiv RK Sesvete Agroproteinka pokazala je da zna igrati, da ima kvalitetu i moramo biti strpljivi. Možda utakmica protiv Odensea nije ta utakmice, jer mora se trčati maksimalno, igrat će one najbrže – riječi su trenera.

Saračević je napomenuo da ekipa radi na problemu koje ima kod izmjena obrana-napad. Najavio je i kako će se u tom segmentu nešto morati mijenjati.
Spomenimo da će se i ova utakmica igrati bez gledatelja, pred praznim tribinama.

– Rukometni klub Podravka Vegeta zatražio je od Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije da dopusti određen broj gledatelja, no zbog trenutne epidemiološke situacije prijedlog je odbijen. Ne možemo se na to priviknuti, to je za nas jedan veliki hendikep, pogotovo kad znamo da na ostalim utakmicama ima publike. Rukomet se igra za publiku, jako nam fali – zaključio je trener.

Spomenimo da će utakmicu suditi bosanskohercegovačke sutkinje Tatjana Praštalo i Vesna Balvan, dok će delegat biti Vladimir Sokol iz Hrvatske.