Petak, 29. ožujka 2024.

Otvoren kreativni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola ‘Moja županija bez korupcije’

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije i ove godine, šesti put zaredom, raspisuje kreativni natječaj “MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE”.

Natječaj je otvoren za sudjelovanje svim učenicima osnovnih i srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na dob, razred i vrstu srednje škole koju pohađaju u školskoj godini 2020./2021.

Povjerenstvo je prvo u Republici Hrvatskoj osmislilo kreativni natječaj s ciljem razvijanja svijesti kod mladih o važnosti uloge građana te osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Učenici su pozvani izraditi likovne, literarne i video radove na temu svoje percepcije korupcije, a Povjerenstvo će odabrati najbolje radove po kategorijama i dobnim skupinama. Za prva tri mjesta po kategorijama predviđene su i novčane nagrade.

U natječaju se sudjeluje slanjem ispunjene prijavnice i rada uz prijavnicu u razdoblju od 1. listopada 2020. godine do 15. studenoga 2020. godine, a može se sudjelovati individualno ili u skupini do najviše pet autora.

Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine: u prvoj skupini mogu sudjelovati učenici osnovne škole od prvog do osmog razreda, a u drugoj skupini učenici srednje škole.

– Detaljnije informacije natječaja možete preuzeti na Kreativni natječaj „MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE“, a na vama je da se uključite i pokažete svoju kreativnost – poručili su iz županije.

zatvori