Petak, 29. ožujka 2024.

Održan napredni trauma tečaj za zdravstvene djelatnike županijskog Zavoda za hitnu medicinu

Zdravstveni djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, njih 20, sudjelovali su na prvoj od tri edukacije – napredni trauma tečaj.

Tečaj je održalo osam vrsnih instruktora Hrvatske gorske službe spašavanja.

Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije početkom godine odobren je projekt “Danas učimo – sutra spašavamo!” vrijedan više od pola milijuna kuna.

Iz Službe ureda župana poručuju da će se ovim projektom zdravstveni djelatnici Zavoda educirati o promociji zdravlja i prevenciji bolesti kroz provedbu naprednog tečaja traume, edukaciju o naprednom održavanju života te edukaciju o naprednom održavanju života djece i novorođenčadi.

Prva edukacija, odnosno napredni ITLS tečaj namijenjen je liječnicima i medicinskim sestrama, odnosno tehničarima, a međunarodno je prihvaćen kao najrašireniji, standardni tečaj izvanbolničkog zbrinjavanja ozlijeđenih osoba.

Djelatnici Zavoda od iskusnih međunarodnih ITLS instruktora te kroz radionice vještina i uvježbavanjem realističnih scenarija, dobili su puno praktičnih savjeta za rad koji će biti od velike pomoći na terenu te odlična nadopuna već postojećih znanja i vještina.

Dodajmo kako je ovaj projekt nastao uspješnom suradnjom Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i PORA regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te kako je 100 posto financiran sredstvima Europske unije.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr

zatvori