Četvrtak, 18. travnja 2024.

Nogometaši Slaven Belupa sutra dočekuju Istru 1961, Stipić: Želimo se nahraniti bodovima i zabaviti našu publiku

Nogometaši Slaven Belupa sutra će, u petak, u sklopu osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš s početkom u 18 sati ugostiti Istru 1961.

Bit će to utakmica koja će se nakon dugo vremena igrati pred publikom u Koprivnici, a najavio ju je trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić.

– Nakon dugo vremena ponovno igramo u našoj kući, ponovno pred našom publikom. Stvarno se veselimo utakmici i pozivam sve naše navijače da dođu na stadion i da nas podrže jer smo ih se zaželjeli i jer su nam potrebni da nam pruže potporu, da osjetimo da se netko uz nas bori na terenu. Igramo u Koprivnici i želimo se nahraniti bodovima i zabaviti našu publiku – kazao je Stipić.

Kako su izvijestili iz kluba, u Koprivnicu stiže Istra 1961 koja nije poražena u posljednja tri kola te je u tom razdoblju osvojila pet bodova.

– Istra je jako dobro organizirana momčad. Teško ju je probiti, a naprijed ima jako brze igrače. Moramo biti strpljivi, smireni i kontrolirati svoje emocije, ali trebamo i vjerovati u dobre izvedbe naših igrača do sada na terenu koje nisu bile adekvatno nagrađene bodovima. Pružit ćemo sve što je u našoj moći i konačno doći do te prve pobjede – istaknuo je trener koprivničke momčadi.

Atmosfera u momčadi pred utakmicu je jako dobra.

– Atmosfera u svlačionici jako j evažna jer utječe na izvedbu na terenu koja daje rezultat. Ovu smo stanku iskoristili kako bismo se dodatno zbližili. Momčad je između sebe birala kapetana i još jednom potvrdila Parackog kojem čestitam na tome. Sve su to mali detalji s kojima se preispitujemo kako bismo bili čiste duše i iz nje crpili zajedničku energiju potrebnu da igramo kao jedan, kao tim – rekao je Stipić.

Podsjetimo, sukladno odluci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuci za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva, bit će to prva utakmica nakon dugo vremena na koprivničkom stadionu na kojoj je omogućeno prisustvo gledatelja uz pridržavanje određenih mjera:

  • kapacitet stadiona bit će 760 mjesta
  • prilikom ulaska na stadion kupac ulaznice će morati ostaviti osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja, broj telefona, potpis)
  • mole se navijači da ne dolaze u zadnji tren uoči početka utakmice kako bi se izbjegle gužve na ulazu na stadion
  • prioritet pri ulasku imat će kupljene godišnje karte
  • ulaznice će se izdavati do popunjenosti dopuštenog kapaciteta
  • gledatelji koji za vrijeme utakmice napuste stadion na isti se neće moći vratiti
  • ulaznica će koštati 30 kuna
  • vrata stadiona i blagajne otvaraju se od 16 sati

Epidemiološke mjere

Rrazmak između gledatelja mora biti 1,5 metar (tri stolice). Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 stupnja, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge, već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

zatvori