Petak, 19. travnja 2024.

NADZOR PROMETA Vikend bez prometnih nesreća s 254 sankcioniranih prekršaja

Tijekom vikenda u Podravini i Prigorju nisu zabilježene prometne nesreće, a sankcionirana su 254 prometna prekršaja, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

U policiji kažu da se najviše prekršaja odnosi na prekoračenje dopuštenih brzina, zatim na vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak oko 10 sati na državnoj cesti broj 28 u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat iako je na toj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola, u policiji napominju da je ona zabilježena u nedjelju u 00:40 u Ulici Medvrti u Molvama, kod 41-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci.

Spomenimo i da je tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen nadzor 49 mladih vozača te je utvrđeno 15 prekršaja. Najviše je bilo vožnji pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu u 18:30 sati, na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kada je 21-godišnji, mladi vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila.

zatvori