Izvor: Koprivnička sportska povijest
U prebiranju po arhivi fotografija zamijećena je ova nepoznatog autora na kojoj je čovjek za govornicom. Bio je to Mirko Brljek (1932. Novigrad Podravski – 1984. Zagreb), uz mnoge druge vrijedan stvaralac današnje velike tvrtke Podravka.

Bio je ekonomist u Podravkinoj trgovini, direktor nabave, a i vrlo angažiran u društvenom i političkom životu.

Bio je i potpredsjednik Skupštine općine Koprivnica. Bolovao je od duge i teške bolesti, a 70-ih godina bio je inicijator je i osnivatelj Lige za borbu protiv raka u Koprivnici.

Mirko je ujedno bio i član brojnih sportskih organizacija, a vrlo aktivan u Rukometnom klubu Podravka u kojem je bio i predsjednik 1974. i 1975. godine. Bilo je vrijeme ‘”listopadnih” predsjednika na tragu radničkog samoupravljanja. Mandati su trajali uglavnom po godinu, tj. otpadali su kao lišće u jesen. Otuda izraz listopadni. No, entuzijazam i volja znali su razbiti krutost pa se rado sjećamo tih vremena.

– Mirko Brljek bio je osmi predsjednik u Podravkinoj povijesti. To znam, jer sam predsjedničku palicu Brljeku predao kao sedmi “listopadni” predsjednik i postao potpredsjednik. Tako smo samoupravljali – kazao je Ivo Čičin-Mašansker.

RK Podravka je 1975. godine osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi zapad i ušla je u Prvu ligu. Trener je bio Dieter Benotić, a predsjednik Mirko Brljek.

Sastav: Maja Dlaka, Ljiljana Filipić, Ana Knežević, Radmila Mandić, Jasmina Popijač, Nevenka Premužić, Vesna Samardžić, Nada Subotičanec, Jadranka Šimek, Branka Šostarić, Slavica Špoljar, Snješka Tkalec, Biserka Tomašek.

Koprivnička sportska povijest