Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivničanac Branislav Buhić završio ekstremno težak biciklistički izazov Istria300

Branislav Buhić završio je ekstremno težak biciklistički izazov Istria300 pod sloganom “Ride Your Limits”.

Koprivničanac je završio epski i teški izazov Istria300 koji je po prvi put održan sa startom i ciljem u Poreču prešavši 300 kilometara i 5400 visinske razlike nakon 11 sati i 11 minuta.

– Od kada sam dobio poziv da nastupim na događaju Istra 300 motivacija je bila na najvišem nivou. Duži događaji poput ovoga je jedna psihofizička borba i slušanje tijela te jedna vrsta unutarnje meditacije. Više manje sve nešto boli svašta se osjeti, ali kroz jasan motiv može se doći do cilja – kaže Buhić.

Dodaje kako sama priprema za Istru 300 nije puno drugačija od pripreme za uobičajeni trening.

– Prehranu smo energetski pojačali par dana prije kao i obrok prije samog starta. Potrebno je ponijeti dovoljno hrane koja treba biti mješovitog sadržaja od slatkog, slanog, masnog do doslovno svega što se može upakirati u manje porcije. Naravno, još se računa na dopunu od strane organizatora – ističe koprivnički biciklist.

Drugi faktor je odabir odjeće sukladno prema vanjskoj temperaturi i promjenama. Budući da se vozi cijeli dan, govori Branislav, svaki nepotrebni gubitak energije na grijanje ili hlađenje želite izbjeći.

Napominje kako mu je najveći strah bio mrak što zbog hladnoće što zbog vidljivosti.

– Tu je ključnu ulogu odigrao organizator koji je organizirao prateće vozilo da se vozi iza nas pod jakim svjetlom. Koncentracija je bila slabija što smo se bližili završetku, no ipak smo se potrudili voziti oprezno do kraja. Veliku zaslugu za završetak Istrie300 također je odigrao Matija Kvasina, bivši profesionalni vozač koji mi je jako pomogao svojim savjetima prije i tijekom cijele rute – zaključuje Koprivničanac.

Na kraju je od 40 biciklista koji su startali utrku završilo njih šest koji su zajedno ušli u cilj i po prvi završili i postali Finisheri Istria300.

Ustupio Branislav Buhić.
Ustupio Branislav Buhić.
Ustupio Branislav Buhić.
Ustupio Branislav Buhić.
zatvori