Četvrtak, 18. travnja 2024.

Kontrole na nogometnim terenima već ovog vikenda, ako se mjera ne bude poštivala, poduzimat će se drugi koraci

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, koja je na snagu stupila ovog utorka, na svim sportskim natjecanjima zabranjen je pristup publici.

To se, između ostaloga, odnosi i na utakmice županijskih nogometnih liga koje su razlikuju od dvoranskih sportova po tome što ne postoje na svim terenima klasične tribine ili gledališta. Da će poštivanje nove odluke biti teško nadgledati, svjestan je i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ali dodao je da će se provedba ove odluke svakako kontrolirati.

– Stožer je imao intenzivnu komunikaciju s Nogometnim savezom Koprivničko-križevačke županije, razmatramo sve moguće aspekte te odluke i potrebnih kontrola. Igrališta naših županijskih ligaša nisu ograđena i vrlo je teško poštivati tu odluku ako nema odgovornosti gledatelja. Zajedno smo zaključili da je najbolje da se preostala četiri kola županijskih liga odigraju. Naravno, svima nam je želja da sport u županiji ne stane. No, da bi se to tako odvilo, moramo apelirati na odgovornost gledatelja, na to da pomognu klubovima i da ne dođu na utakmice nego da kasnije pročitaju izvještaj i time omoguće svojim klubovima da se natječu u županijskim ligama – kazao je Ljubić.

Utakmice Prve i Druge županijske nogometne lige ovog se vikenda neće igrati zbog blagdana Svih svetih, no zato su na rasporedu susreti Treće hrvatske nogometne lige sjever i Četvrte međužupanijske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Upravo će te utakmice poslužiti županijskom Stožeru i Nogometnom savezu da vide može li se sve odviti prema novim pravilima odnosno bez prisustva gledatelja.

– Vidjet ćemo na koji način će se odvijati te utakmice. Ako će ljudi inzistirati na tome da dođu pogledati utakmice, morat ćemo poduzeti neke druge korake – zaključio je Ljubić.

zatvori