Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gradsko vijeće danas odlučuje o novim zaduženjima Komunalca i Grada Koprivnice

Pred koprivničkim vijećnicima nova je sjednica Gradskog vijeća. Raspravljat će o 20 točaka, mahom tehničke prirode poput donošenja izvješća o radu dječjih vrtića, škola, trgovačkih društava i agencija, no oko nekoliko ostalih tema mogle bi se povesti rasprave.

Jedna od njih je odluka o davanju suglasnosti i jamstva za zaduženje Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac.

– Radi se o kreditu od 12 milijuna kuna. Naime, Komunalac će graditi dvoranu pri Osnovnoj školi Đuro Ester po onakvom modelu po kakvom se gradila dvorana Branimir. To se pokazalo prilično efikasnim i dobrim pa smo odlučili ponoviti postupak. Kredit će se vraćati 13, 14 godina, dakle to neće biti veliko opterećenje, a riješit ćemo jedan veliki problem škole koja od svojeg početka pa do sada nije imala dvoranu. Konačno će djeca koja idu u tu školu imati prekrasnu dvoranu, a naravno da će i koprivnički sportaši kroz to profitirati – rekao je Dravi.info predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Sljedeća točka na kojoj će oporba zasigurno imati što za reći jest ona koja se tiče izvršenja proračuna za prvu polovicu 2020. godine.

Ivan Pal. Snimila Nela Carek.

– Proračun nam je u prvih šest mjeseci izvršen bolje od očekivanog. Izvršenje proračuna u odnosu na prošlu godinu veće je 12 milijuna kuna, prvenstveno se radi o sredstvima iz EU fondova za projekte koje su se proveli u Koprivnici. Isto tako, važno je reći da je porezni prihod otprilike jednak kao i prošle godine, dakle nismo previše opteretili koprivničko gospodarstvo i naše sugrađane. S druge strane, treba reći da nesretna korona nije ubila koprivničko gospodarstvo, već se ono pokazalo prilično žilavim – napomenuo je Pal.

Vijećnici će, između ostaloga, raspravljati i odlučivati i o dodjeli javnih priznanja, o kratkoročnom zaduženju Grada Koprivnice, radu gradonačelnika Mišela Jakšića u prvoj polovici godine, izboru članova Savjeta mladih i povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti.

Gradsko vijeće će se održati danas s početkom u 16 sati u koprivničkom Domu mladih.

zatvori