Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio je dva nova vozila vrijedna 1,1 milijun kuna

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije od danas je bogatiji za dva nova vozila vrijedna 1,1 milijun kuna.

Svečana primopredaja dva nova vozila izvanbolničke hitne medicinske službe održala se u ponedjeljak ispred zgrade Koprivničko-križevačke županije.

Ključeve novih vozila Mirjani Hanžeković, ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, uručio je župan Darko Koren, piše u priopćenju Koprivničko-križevačke županije.

Prilikom predaje vozila župan je izrazio zadovoljstvo nabavkom istih i modernizacijom voznog parka Zavoda naglasivši kako je u posljednje četiri godine u nabavu suvremeno opremljenih vozila uloženo pet milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila oko 3,5 milijuna kuna, dok je ostatak osigurala ustanova.

– Činjenica da je prosječna starost vozila manja od dvije godine govori dovoljno sama za sebe. Osim toga, ovo govori i o dobrom planiranju u zdravstvenom sustavu. Svaka naša zdravstvena ustanova ima svoju važnu ulogu u ovom periodu u kojem borimo s pandemijom koronavirusa. No, unatoč svim tim problemima financijski smo uspjeli u posljednjih nekoliko godina razinu investicija te kvalitetu skrbi i brige za pacijente, održati na zavidnoj razini – kazao je župan.

Izvor: kckzz.hr

Koren se osvrnuo i na druge investicijske projekte te velika ulaganja u koprivničkoj bolnici.

– U proteklom razdoblju imali smo velika ulaganja u projektu dnevne bolnice u vrijednosti 47 milijuna kuna, energetsku obnovu zgrada u bolničkom krugu u vrijednosti od 25 milijuna kuna, nabavi opreme od CT uređaja do uređaja za magnetnu rezonancu ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna te još cijeli niz manjih investicija. Kroz projekt “Pozdrav” vrijedan otprilike 8,5 milijuna kuna uložili smo sredstva u obnovu objekata i u nabavu opreme za ordinacije u općinama i manjim sredinama, a sve s ciljem kako bi našim stanovnicima omogućili najbolju medicinsku skrb – rekao je župan.

Mirjana Hanžeković zahvalila je Županiji na podršci te kazala da nova vozila prate europski standard te su funkcionalno i prostorno prilagođena terenu za obavljanje izvanbolničke hitne medicinske službe čime će osigurati bolja skrb za pacijente.

Izvor: kckzz.hr

– Vrijednost svakog vozila je oko pola milijuna kuna, a s medicinskom opremom vrijednost vozila se penje na 900.000 kuna. Bez suradnje naših stručnih službi u Zavodu koje su pomagale u planiranju i opremanju vozila sve ovo ne bi bilo moguće realizirati. Naravno, tu je i financijska pomoć Županije jer planovi i ideje su jedno, a financijska sredstva drugo. Upravo ta pomoć ukazuje na primjer sinergije koja nam omogućava ostvarivanje napretka u zdravstvu- istaknula je Hanžeković.

Jedno vozilo namijenjeno je središnjici u Koprivnici, dok će drugo otići u ispostavu Đurđevac.

– Križevci neće ostati bez vozila, već je proveden postupak javne nabave i treće vozilo dolazi početkom sljedeće godine. Vjerujem kako će pacijenti kojima će trebati ta vozila biti zadovoljni i sa stručnom uslugom naših zdravstvenih djelatnika, a i sa opremom koja prati standarde – istaknula je Hanžeković te zaključila kako Zavod raspolaže sa 16 novih vozila u sanitetskom prijevozu te devet vozila u hitnoj medicinskoj službi.

Dodajmo kako su primopredaji prisustvovali i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova sa suradnicima te pročelnici resornih županijskih upravnih tijela.

zatvori