Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Dani zelja i bregovske pite održani u Koprivničkim Bregima, ove godine u drugačijem izdanju

U Koprivničkim Bregima od 8. do 11. listopada održani su još jedni Dani zelja i bregovske pite, no ovog puta u drugačijem, virtualnom obliku.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, organizatori nisu mogli planirati aktivnosti unaprijed, a s obzirom na to da manifestacija iziskuje dugoročne pripreme odlučeno je da će se održati online na Facebook stranici Dani zelja i bregofske pite.

– Pripremili smo mnoštvo zanimljivih objava, crtica iz prošlosti manifestacije i nagradnu igru kojom su svi bili oduševljeni. Jedna takva manifestacija iziskuje puno rada i puno odricanja svih ljudi koji su uključeni u organizaciju, ponajviše članova koji volonterski sve odrađuju zato svima jedno veliko hvala. Zahvaljujemo i suorganizatorima, dosadašnjim sponzorima i svim sudionicima te smo ove godine na zajedničkom ručku dodijelili zahvalnice onima koji su s nama od samih početaka 1998. godine do danas – poručili su iz Organizacijskog odbora Dana zelja i bregofske pite.

Kao kruna za 23 godine održavanja manifestacije snimljen je promotivni film “Dani zelja i bregofske pite” u čast manifestaciji, zelju, zeljarima i Bregima. Video je snimio Stjepan Dolenec, a u njemu su sudjelovali zeljari Krešimir i Željka Blažeković.

– Zahvaljujemo svima koji su nas virtualno pratili i željno iščekujemo sljedeću godinu kada će se naša manifestacija održati uživo kako smo navikli – zaključili su organizatori.

“Zelje – od polja do stola”

Promo film manifestacije “Dani zelja i bregofske pite” by Stjepan Dolenec

Objavljuje Dani zelja i bregofske pite u Četvrtak, 8. listopada 2020.

zatvori