Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Udruga umirovljenika Matice općine Rasinja održala svoju redovnu izvještajnu skupštinu

Udruga umirovljenika Matice općine Rasinja je 1. listopada u prostorijama Društvenog doma u Subotici Podravskoj održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Datum održavanja skupštine zbog opasnosti od širenja koronavirusa nekoliko je puta odgođen, budući da Udruga ima brojno članstvo. Međutim, zbog zakonske obveze da članovi udruge jednom godišnje budu obaviješteni o radu prethodne godine i planovima za tekuću godinu, bilo je potrebno skupštinu održati uz osiguranje svih preporučenih epidemioloških mjera. Nazočni članovi udruge na skupštini su poštovali fizičku distancu i nosili su maske.

Skupštinu je uz izabrano radno predsjedništvo u sastavu Štefanije Jembrek, Marije Sakač i Stjepana Smoka vodio predsjednik Udruge Drago Pocrnja. Prema predloženom dnevnom redu podnijeto je opisno izvješće o aktivnostima u 2019. godini kao i financijsko izvješće, odnosno struktura ostvarenih prihoda i rashoda. Iz izvješća je bilo vidljivo da je Udruga bila vrlo aktivna te je ostvarila uglavnom sve zacrtane ciljeve kao što su edukativni i rekreacijski izleti, tradicionalno hodočašće na Mariju Bistricu te druženje s prijateljima iz Taška odlaskom u Mađarsku.

Treba spomenuti i obilježavanje Valentinova, Dana starijih osoba, Martinja i novogodišnjeg domjenka, a sve uz jelo, piće i dobru zabavu uz glazbu. Ne treba zaboraviti sudjelovanje pojedinih članova Udruge na raznim manifestacijama u organizaciji općine, županije i drugih (nastupi zbora, glumačke družine, opremanje štandova). Bilo je tu još aktivnosti kao što je mjerenje tlaka i šećera za članove Udruge od strane medicinskog djelatnika, održavanje radionica za potrebe udruge za razne prigode i slično.

Nakon toga su prisutni mogli opširno saznati što je sve planirano za 2020. godinu. U planu je bilo navedeno mnogo aktivnosti jer su one zacrtane za održavanje skupštine, koja se po običaju održavala u prvom tromjesečju tekuće godine. Međutim, zbog poznatih okolnosti oko pandemije i kasnog održavanja skupštine, moglo se konstatirati da zbog navedenog mnoge aktivnosti nisu realizirane ili su odgođene za iduću godinu. Isto je i s financijskim pokazateljima koji također nisu ili neće biti ostvareni u planiranim iznosima, ali će se nastojati da se u preostalim mjesecima, ako to budu dozvoljavale prilike, ostvari još nešto od planiranog. Izvješća su od prisutnih jednoglasno prihvaćena.

Skupštinu je svojim prisustvom uveličao načelnik općine Rasinja Danimir Kolman, koji je nakon podnesenih izvješća pohvalio rad udruge, a što se plana tiče osvrnuo se na “novo normalno” vrijeme koje sa sobom nosi i nove odnose u sufinanciranju općine kao donatora za aktivnosti udruge.

Nakon završenog radnog dijela skupštine predsjednik Drago Pocrnja svima je čestitao Dan starijih osoba i poželio im dobro zdravlje te povratak na vrijeme kada ćemo opet moći normalno ostvarivati zacrtane planove. Uobičajeno druženje uz zakusku i glazbu je izostalo, ali su učesnici ostali još neko vrijeme na “čašici” razgovora (uz maske i fizičku distancu) s dragim osobama s kojima na duže vrijeme nije bilo kontakata.

zatvori