Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slavenaši na domaćem terenu izgubili od Osijeka i tako prekinuli niz od tri utakmice bez poraza

Nogometaši Slaven Belupa u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali su poraz od Osijeka. Gosti su slavili rezultatom 0:1 i tako prekinuli niz od tri utakmice bez poraza koprivničke momčadi.

U odnosu na dvoboj s Lokomotivom u srijedu, trener Tomislav Stipić napravio je nekoliko promjena u prvom sastavu. Od prve minute krenuli su van Bruggen, Bogojević i Boakye umjesto Mlinara, koji je imao tri žuta kartona, Knolla i Jeffrena, piše na službenoj stranici kluba.

Na početku susreta zaprijetio je Osijek nekoliko puta iz daljine, ali je sve opasnosti ispred svog gola otklonio Filipović. Koprivnička je momčad odgovorila preko Glavčića koji je zapucao iz slobodnog udarca, no lopta je otišla tik pokraj vratnice. Nakon borbenih 45 minuta rezultat je bio 0:0.

Već na samom startu drugog poluvremena gosti su stigli u vodstvo. Bohar je u 47. minuti zatresao mrežu is slobodnog udarca s otprilike 18 metara i zabio za 0:1. Kao i u prvom poluvremenu, Glavčić je opasno zaprijetio iz slobodnog udarca u 55. minuti, no ovog puta je svoja vrata spasio Ivušić. Do kraja utakmice koprivnička je momčad bacila sve karte u napad, ali do izjednačenja nije uspjela doći.

U idućem će kolu Slaven Belupo gostovati u Gorici. Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19:10.


10. kolo HT Prve lige

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 31.10.2020.

NK Slaven Belupo – NK Osijek 0:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Soldo, van Bruggen – Bogojević (od 75. Knoll), Glavčić, Paracki, Lulić, Goda (od 90. Zirdum)– Krstanović, Boakye (od 55 Jeffren). Trener: Nenad Bjelica.

NK OSIJEK: Ivušić – Silva, Lončar, Caro, Jurčević – Kleinheisler (od 85. Lopa), Pilj – Erceg (od 75. Ndockyt), Ljubić, Bohar (od 90. Guti)- Mierez. Trener: Goran Tomić.

Suci: Marko Matoc (Zaprešić),Borut Križarić (Čakovec), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Tomislav Bionda (Zaprešić)

VAR: Igor Pajač (Sv. I. Zelina), AVAR: Bojan Zobenica (V. Gorica)

Delegat:Dalibor Kajinić (Požega)

Kontrolor: Branko Bajić (Split)

Žuti kartoni: Paracki 64′ (Slaven Belupo); Caro 55′, Lončar 60′, Jurčević 85′ (Osijek)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Osijek)

Strijelci: 0:1 Bohar 47′

FOTO: Podravski list / Nikola Wolf

zatvori