Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu postavljeni šatori

Ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu postavljeni su šatori.

S obzirom na dolazak hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanja broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije, na inicijativu županijskog Stožera civilne zaštite, a u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH osigurani su potrebni šatori.

Iz stožera su napomenuli da su namijenjeni pacijentima koji ispred domova zdravlja čekaju na ulazak u ambulante, a što će biti korisno u nepovoljnim vremenskim uvjetima, jer sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama nije moguć njihov ulazak u domove zdravlja u većem broju, zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Ovih će dana biti postavljeni i stambeni kontejneri za domove zdravlja u Križevcima i Đurđevcu te za potrebe COVID ambulante u Koprivnici u kojima će se obavljati poslovi trijaže pacijenata. Navedeni kontejneri imaju mogućnost grijanja te će biti velika pomoć za zdravstvene djelatnike koji će u adekvatnijim uvjetima moći kvalitetnije pružati usluge pacijentima – objašnjavaju u stožeru.

Članovi stožera mole građane za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante domova zdravlja, obzirom na povećane potrebe za obradama i zdravstvenim pregledima.

zatvori