Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Društvo žena i djevojaka ‘Hrvatska duša’ obilježilo Dane kruha u župi u Rasinji

Unatoč zdravstvenim teškoćama izazvanim koronavirusom, uz poštivanje preporuka ponašanja epidemiologa, u nedjelju, 11. listopada članice Društva žena i djevojaka ‘Hrvatska duša’ obilježile su Dane kruha svetom misom u Župi Našašća sv. Križa u Rasinji.

– Uz pomoć našeg župnika Damira Tita Šmintića, na najljepši i najsvečaniji mogući način, uz prisustvo vjernika, zahvalile smo Bogu, prije svega na zdravlju kao i na svim darovima kruha koje smo prinijele na oltar tijekom svete mise kao i u naše domove za potrebe naših obitelji. Molitvom smo se prisjetile i naših članica koje nisu više s nama – poručile su iz Društva žena i djevojaka “Hrvatska duša”.

Članice su iskazale svoju kreativnost u ukrašavanju oltara crkve plodovima voća i povrća koje su tijekom godine uzgajale u svojim vrtovima i na njivama.

– Ovim činom čuvamo od zaborava jedan lijepi običaj koji se u našoj župi održava već prema tradiciji duži niz godina, a mladima želimo poručiti da nastave čuvati ovako lijepe običaje i u budućnosti – zaključile su.

zatvori