Srijeda, 27. ožujka 2024.

Epilog prekinute utakmice Dinama i Tehnika-Koprivnice: Oduzimanje bodova, novčana kazna i zabrana za trenera

Treneru NK Tehnika-Koprivnice Tomi Čikoviću zabranjeno je obavljanje dužnosti trenera na sedam mjeseci, dok je njegovom klubu izrečena kazna u iznosu od 3.000 kuna te će im se oduzeti tri boda, epilog je to prekinute utakmice između NK Dinamo Predavca i NK Tehnika-Koprivnice.

Osim toga, sporna utakmica je registrirana 3:0 za Dinamo.

No, krenimo od početka. 11. listopada Tehnika-Koprivnica je u 9. kolu Četvrte međužupanijske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica otišla u goste Dinamu iz Predavaca. Utakmica puna tenzija prekinuta je u 30. minuti kod rezultata 1:0 za domaćine.

Susret je prekinut zbog tučnjave na terenu, nakon čega je i nekoliko domaćih navijača upalo u teren. Tomo Čiković, trener gostiju, nakon meteža na terenu, svoje je igrače odveo u svlačionicu te odbio nastavak utakmice.

Zaključak sporne utakmice došao je danas u službenom glasniku lige kojeg objavljuje Bjelovarsko-bilogorski nogometni savez, a gdje su izrečene kazne za nemili događaj.

– Povjerenik za natjecanje donosi odluku da se utakmica 9. kola 4. NL BJ-KC-VT, između NK “Dinamo” Predavac – NK “Tehnika-Koprivnica”, koja je prekinuta u 30. minuti kod rezultata 1:0 za NK Dinamo Predavac, temeljem članka 58. Pravilnika o nogometnim natjecanjima i članka 33. i 45. Propozicija natjecanja za prvenstvo 4. NL BJ-KC-VT za natjecateljsku sezonu 2020./21.g, registrira 3:0 (par-forfe) u korist NK “Dinamo” Predavac – piše u glasniku.

Pokrenut je i disciplinski postupak protiv Tehnika-Koprivnice zbog prekida utakmice.

– Utakmica je prekinuta u 30. minuti krivnjom igrača NK Tehnika-Koprivnice koji su na poziv službenog predstavnika Tome Čikovića napustili teren za igru i nisu nastavili utakmicu, na temelju članka 68. Disciplinskog pravilnika HNS-a kažnjava se: – novčanom kaznom u iznosu od tri tisuće kuna – oduzimanjem 3 boda (-3) seniorskoj momčadi u tekućem prvenstvenom natjecanju – stoji u glasniku.

Osim kluba, sankcioniran je i trener Tomo Čiković.

– Zbog toga što je pozvao i nagovorio igrače NK Tehnika-Koprivnica da u 30. minuti napuste teren za igru i potom nisu nastavili utakmicu, a što je izazvalo prekid utakmice 9. kola 4. NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica između DINAMO (P) – TEHNIKA-KOPRIVNICA, koja se igrala 11.10.2020. godine, na temelju članka 69. Disciplinskog pravilnika HNS-a kažnjava se zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u trajanju od sedam (7) mjeseci. Izrečena disciplinska kazna teče od 21.10.2020. godine – piše još u glasniku.

Zanimljivo je da su i domaćini kažnjeni i to zbog nedovoljno kvalitetnog snimanja incidenta.

– Dinamo Predavac, zbog slabe organizacije utakmice 9. kola 4. NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica između DINAMO (P) – TEHNIKA-KOPRIVNICA, koja se igrala 11.10.2020. godine i prekinuta je u 30. minuti utakmice, jer je na službenoj snimci nedovoljno kvalitetno snimljena incidentna situacija na igralištu, iako je klub naknadno dostavio snimku s druge kamere koja je snimila cijeli incident, na temelju članka 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna – stoji u glasniku.

zatvori