Petak, 19. travnja 2024.

Ena Čičin-Mašansker za svoj literarni rad osvojila prvo mjesto na nacionalnom natječaju Kanižajada Limačijada

Učenice Osnovne škole Braća Radić pod mentorstvom učiteljice Vesne Mlinarić postigle su velik uspjeh na nacionalnom literarnom natječaju Kanižajada Limačijada.

U kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda Ena Čičin-Mašansker za svoj literarni rad “Podravsko morje” osvojila je prvo mjesto. Hana Pogačić napisala je pjesmicu “V školi” za koju je dobila pohvalu.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu šesti je put održana svečanost knjige i čitanja “Knjižna booka”. Na svečanosti su proglašeni pobjednici nacionalnog literarnog natječaja Kanižajada Limačijada na koji je ove godine stiglo 237 literarnih radova iz hrvatskih škola, uz uključenje hrvatskih škola iz inozemstva.

Članovi Prosudbene komisije bili su: književnik Božidar Prosenjak, Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Goranka Braim Vlahović, članica Upravnoga odbora Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Nagradu natječaja Kanižajada Limačijada inspiriranu leptir-mašnom, koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj, oblikovala je akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić.

Ustupila Vesna Mlinarić.
zatvori