Subota, 20. travnja 2024.

Članovi kluba vijećnika SDP-a i HL-a uputili županu prijedlog za proširenjem Javnih priznanja

Članovi Kluba vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista uz potporu Zajednice tehničke kulture, odnosno Inovatorskog društva “Marcel Kiepach” iz Križevaca, uputili su županu Darku Korenu prijedlog da se Javna priznanja Koprivničko-križevačke županije prošire nagradom za iznimna postignuća na području inovatorstva “Marcel Kiepach”.

Društveni napredak zajednice temelji se na promišljanju i doprinosu brojnih tehnički i tehnološki orijentiranih pojedinaca, mislilaca i inovatora, a inovatorstvo, izumiteljstvo i konstruktivnost najviša su razina primjenjivih znanja i kreativnog izražavanja.

Nadareni učenici i studenti, kao i njihovi profesori i mentori, ističu se tijekom školovanja i kasnije tijekom cijelog života. Upravo je to populacija potencijalnih istraživača, inovatora i izumitelja koje treba poticati na daljnji rad. Jednako je tako važno osvijestiti potrebu za društvenim prepoznavanjem te nagraditi i javno priznati inovatore i inovatorske timove koji će nastaviti utjecati na društveni i gospodarski napredak.

Na području Koprivničko-križevačke županije djeluje Županijska Zajednica tehničke kulture koja je 2019. godine proslavila 25 godina postojanja i uspješnog rada, piše u priopćenju kluba vijećnika SDP-a i HL-a.

Nadalje, iz kluba ističu kako u županiji postoji i najnagrađivanija hrvatska tvrtka u kategoriji inovatorstva “Rasco”. Sudeći po tome, interes za inovatorstvo na našem području postoji, kao i uspješni pojedinci i timovi koji su već ostvarili zapažene rezultate.

Stoga iz kluba predlažu da se za najkreativnije i najuspješnije pojedince i timove, inovatore, izumitelje i konstruktore s područja Koprivničko-križevačke županije godišnje raspisuje: Javni poziv za dodjelu nagrada i priznanja Koprivničko-križevačke županije za iznimna postignuća na području inovatorstva “Marcel Kiepach”.

Članovi kluba vijećnika SDP-a i HL-a predlažu da se dodjela nagrada i javnih priznanja održava na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, a župana mole da pokrene proceduru izmjene Statuta i sve potrebne radnje kako bi se ova nagrada mogla dodijeliti u što bližoj budućnosti.

zatvori