Petak, 29. ožujka 2024.

Čestitka gradonačelnika Mišela Jakšića povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, uputio je čestitke svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i stručnim suradnicima.

Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici,

započela je još jedna školska godina prepuna izazova, iskušenja i novog načina rada. Nimalo laka godina pokazala je već sad svu vašu snagu i snalažljivost. U svakodnevnom radu, uz redovne obaveze i provođenje novih kurikuluma, vodite brigu i o zaštiti zdravlja naših najmlađih. Neizmjerno vam hvala na tome…

Biti učitelj jedno je od najizazovnijih i najljepših zanimanja današnjice, stoga budite ponosni na svoj poziv. Našoj djeci, uz njihove roditelje, vi ste najznačajnije osobe jer učenje nije samo prenošenje znanja zacrtanih kurikulumom, ono je mnogo više od toga. Uz usvajanje redovnog znanja važno je naučiti djecu kako se snalaziti u životu, kako poštivati druge te kako poštivati samog sebe. Doista, neizmjerno je značajna vaša uloga…

Želim vam mnogo snage, strpljenja, mudrosti i kreativnosti kako biste svoja znanja i ideje pretočili u programe koji će našoj djeci dati priliku da se razvijaju upravo u onim područjima u kojima su najbolji. Upravo su djeca budući kreatori politika o kojima će ovisiti razvoj društva u cjelini. Ono što ih naučimo danas, ostaje nam za budućnost.

Povodom 5. listopada, Svjetskog dana učitelja, želim vam u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika izraziti zahvalnost i poštovanje za trud i rad koji ulažete kako biste našoj djeci prenijeli znanja, vještine i vrijednosti potrebne za izgradnju bolje i sretnije budućnosti.

Sretan vam vaš dan, sretan vam Svjetski dan učitelja!

GRADONAČELNIK: Mišel Jakšić

zatvori