Petak, 29. ožujka 2024.

Blagdan Svih svetih uz covid redare, dezinfekciju ruku i nošenje maski

Prema uputi, na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu covid redara i to jednog na 50 posjetitelja.

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice sastali su se u petak kako bi raspravili o aktualnostima vezanima uz epidemiju koronavirusa.

Tom prilikom načelnica stožera Ksenija Ostriž obavijestila je članove o zaključku Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kojim se uskraćuju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim prostorima za koje je županijski stožer nadležan, a na koje je pozvano ili se očekuje više od 50 osoba. To su primjerice koncerti u ugostiteljskim objektima, sajmovi, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i slično.

Ostriž je prisutne upoznala i s obavijesti iz Službe civilne zaštite Koprivnica pri Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o provođenju mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusa na grobljima, a u povodu nadolazećeg blagdana Svih svetih kada građani u većem broju posjećuju posljednja počivališta svojih najmilijih ukrašavajući grobove cvijećem i paljenjem svijeća.

– Prema uputi navedene službe, na grobljima je potrebno organizirati ophodarske službe u smislu covid redara i to jednog na 50 posjetitelja, osigurati dezinfekciju ruku na ulazu u groblja uz obvezu nošenja zaštitnih maski – stoji u obavijesti koju potpisuje Miroslav Blažotić.

zatvori