Utorak, 26. ožujka 2024.

[NAJAVA 4. MŽNL BJ-VT-KC] Županijski derbi Tehnika-Koprivnice i Tomislava, Graničar i Ferdinandovac bodove traže u svom dvorištu

Samo tri dana nakon velikog finala Županijskog kupa odigranog na koprivničkom stadionu, Tehnika-Koprivnica dočekuje Tomislav iz Drnja.

Nogometaši Tehnika-Koprivnice neporaženi su u prvenstvu, dok su Drnjančani trenutačno posljednji na ljestvici. To ne bi smjelo zavarati domaćina jer je Tomislav odigrao tek četiri utakmice. Prošle sezone kada su se Tehnika-Koprivnica i Tomislav susreli na stadionu, sve je prštalo od golova te završilo 5:2 u korist Građevinara. Ovog puta bit će sigurno vatreno, a favorit je Tehnika-Koprivnica, no ne pobjeđuje uvijek “favorit na papiru”.

Ferdinandovac će nakon utakmica s Dinamom i Tehnika-Koprivnicom konačno igrati prvenstveni domaći ogled. Biti će to derbi kola, jer u Ferdinandovac dolazi prvoplasirani Dinamo Predavac. Ferdinandovac ima bod manje i s eventualnom pobjedom te kiksom Bilogore, zasjeo bi na prvo mjesto četvrtoligaške tablice.

Bilogora 91 će na težak ispit kod sedmoplasiranog Suhupolja te će tražiti pobjedu i napad na prvo mjesto tablice, ako im se poklopi rezultat utakmice između Ferdinandovca i Dinama.

Legradski Graničar trenutno je 10. momčad prvenstva. Kormorani su do sada upisali jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. Ove subote će se na svom Fizešu pokušati dokopati bodova, a protivnik će im biti Garić iz Garešnice. Garić je ove sezone nešto slabiji nego prošle pa Legrađani u tome vide svoju šansu. Graničar bi, ako osvoji trobod, došao na isti broj bodova kao Garić te napravio pomak naprijed na tablici.

Mladost Kloštar Podravski, trenutačno 11. momčad lige, gostovat će u Velikim Zdencima. Domaća Zdenka 91 nakon šest kola još uvijek nije okusila slast pobjede, upisala je tri neriješena rezultata uz tri poraza.

U Daruvaru istoimeni domaćin ugošćuje Bilogorac iz Velikog Trojstva te je favorit i želi samo pobjedu, dok četvrtoplasirana Čazma gostuje kod Slatine.


Trenutni poredak

1 Dinamo 15
2 Bilogora 15
3 NK Ferdinandovac 14
4 Čazma 13
5 NK Tehnika-Koprivnica 13
6 Daruvar 12
7 Suhopolje 8
8 Garić 7
9 Slatina 5
10 NK Graničar (L) 4
11 NK Mladost (KP) 4
12 Bilogorac V. T. 4
13 Pitomača 3
14 Zdenka 91 3
15 NK Tomislav (D) 1

zatvori