Petak, 19. travnja 2024.

Općina Drnje održala početni sastanak u sklopu projekta Sanacije mosta i prilaznih rampi

U ponedjeljak je u Općini Drnje održan početni sastanak u sklopu projekta “Sanacija mosta i prilaznih rampi preko vodotoka Gliboki na državnoj cesto oznake DC41, dionica 001, u naselju Drnje, od km 17+ 600 do km 17 + 830”.

Na njemu su bili prisutni predstavnici Hrvatskih cesta, KC voda, koprivničkog HEP-a, Županijske uprave za ceste Koprivničko križevačke županije, Policijske uprave Koprivnica, predstavnici izvođača radova, projektanti i nadzorni inženjer.

Zahvaljujući odličnoj suradnji Hrvatskih cesta i Općine Drnje u projektu vrijednom 4,6 milijuna kuna plus PDV riješit će se pitanje problematičnog i dotrajalog mosta. Sanirani most bit će proširen i promet će se odvijati dvosmjerno, a dodatna sigurnost za sve sudionike u prometu bit će i posebne rampe za pješake s obje strane mosta, uz napomenu da se rekonstruira i dio prometnice prije i poslije samoga mosta.

Radove će izvoditi vodeći partner COLAS Hrvatska s partnerom MAR. Ovih dana kreće izmještanje instalacija, a glavni radovi kreću 15. ožujka 2021. godine, nakon što prođe zimski period i steknu se uvjeti za radove.

Most će biti zatvoren za promet u trajanju od četiri mjeseca i na snazi će biti obilazni pravci koje su dogovorile Hrvatske ceste s policijskom postajom Koprivnica.

Svi mještani i sudionici prometa unaprijed se mole za strpljenje i uvažavanje privremene regulacije prometa koja će od 15. ožujka 2021. godine biti na snazi naredna četiri mjeseca. Detaljnije o tome Općina Drnje će izvještavati kada se približi rok radova.

– Ovim putem još jednom želimo zahvaliti Hrvatskim cestama na tome što su prihvatile naš apel da se predmetni most sanira sukladno našim nastojanjima podizanja stupnja sigurnosti u prometu u našoj Općini – kazali su iz Općine Drnje.

zatvori