Petak, 19. travnja 2024.

Županijski stožer: Imamo dva nova slučaja zaraze koronavirusom, od danas učenici i nastavnici na nastavi ne moraju nositi maske

Nakon pristiglih nalaza na području Podravine i Prigorja potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja.

Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. Od početka pojave virusa na našem području zabilježeno je 194 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 104 osoba – poručuju iz stožera.

Dodaju da je od danas na snazi i preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije. Napominju da se ova preporuka ne odnosi na mješovite grupe u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

>> Županijski stožer donio preporuku: Učenici od sutra ne moraju nositi maske na nastavi

– Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera – ističu.

Isto tako, od danas se primjenjuje i preporuka za treninge, odnosno utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

zatvori