Subota, 20. travnja 2024.

U poslovnu zonu Dravska u Koprivnici dolaze dva nova obrtnika

U koprivničku poslovnu zonu Dravska dolaze dva nova obrtnika – MDS elektro i vodoinstalaterski obrt iz Torčeca i Automehaničarski obrt Smolak iz Koprivnice.

Naime, predstavnici spomenutih obrta danas su s Gradom Koprivnica potpisali Ugovor o osnivanju prava građenja temeljem Javnog natječaja za prodaju zemljišta/osnivanje prava građenja u Poslovnim zonama Dravska i Radnička donesenog na temelju Programa olakšica investitorima. Navedeni program predstavlja skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području grada Koprivnice.

Ugovorom koji su potpisali obrtnici i gradonačelnik Mišel Jakšić omogućen je daljnji razvoj ovih dvaju obrta koji će u poslovnoj zoni Dravska izgraditi poslovno skladišne građevine radi proširenja poslovanja, a samim time će doći i do novih zapošljavanja.

Uz Marija i Krunoslava Smolaka te gradonačelnika Jakšića, potpisivanju su u ime Grada Koprivnice prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravko Punčikar te voditeljica Odsjeka za upravljanje nekretninama Đenis Sambol.

– Poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta. Osim postojećih pogodnosti vezanih uz kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu, Programom su obuhvaćene i pogodnosti vezane uz komunalni doprinos koje su prilagođene željenom pravcu razvoja gospodarstva i pogodnosti vezane uz osnivanje prava građenja. Ovim načinom poduzetnicima se osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni omogućuje i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja – poručili su iz Gradske uprave.

zatvori