Nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Pet osoba proglašeno je zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 38 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Podravine i Prigorja zabilježena su ukupno 192 slučaja bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 114 osoba – poručili su iz stožera.

Članovi stožera podsjećaju da se od jučer, ponedjeljka primjenjuju nove preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije, kojima će se radi zaštite zdravlja osigurati veća kontrola kretanja korisnika socijalnih usluga izvan ustanove ili doma i veća kontrola posjeta korisnicima. Mjere su nadopuna već postojećih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuka Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.