Ilustracija
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba – piše u priopćenju.

Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je osam aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 205 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 58 osoba.

Članovi stožera podsjećaju kako se na području županije i dalje obavlja nadzor primjene mjere samoizolacije, a u redovnom nadzoru u proteklih 48 sati službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su zabilježili jedno kršenje propisane mjere.

Pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.