Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tim najboljih hrvatskih florista u kojem je i Tihomir Košćak, cvjetnim instalacijama uljepšao varaždinski trg

Najbolji hrvatski floristi, među kojima je i Koprivničanac Tihomir Košćak vlasnik Cvjećarne Luna, cvjetnim instalacijama uljepšali su varaždinski glavni trg.

Riječ je o Međunarodnoj izložbi cvijeća koja se već 25 godina odvija u sklopu Varaždinskih baroknih večeri.

– Predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman priuštila nam je da kao najbolji hrvatski floristi uredimo barokni stol u jednom modernijem obliku. Zajedno smo radili Suzana Lonjak koja je državna prvakinja, ja kao njen asistent i Blaženka Omrčanin – rekao je Košćak i dodao da će kao predstavnici hrvatskih florista iduće godine sudjelovati na Europskom prvenstvu florista u Poljskoj.

Dodao je da su na svojoj instalaciji – baroknom stolu modernog viđenja, čiji je promjer šest metara, radili puna dva dana od jutra do mraka.

– Jako smo zadovoljni, bilo je jako posjećeno i ljudi su zaista uživali. Komentari i povratne informacije su i više nego pozitivni – istaknuo je Košćak.

Spomenimo i da su se na ovoj izložbi, osim najboljih hrvatskih florista, svojim instalacijama predstavili i Gospodarska škola iz Čakovca i Srednje škole „Arboretum Opeka” te varaždinske cvjećarnice. Oni su izradili cvjetnu ljuljačku, dva cvjetna zida i glazbeni cvjetni ansambl.

zatvori