Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slavenaši sutra gostuju kod prvoplasiranog Dinama, Stipić: U Zagrebu ćemo biti tim, boriti se i strpljivo čekati priliku

Nogometaši Slaven Belupa u subotu će u sklopu petog kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Zagrebu kod lidera prvenstva Dinama.

Utakmica u Maksimiru igrat će se s početkom u 19:05, a bit će prva u ovoj sezoni s publikom na tribinama. Dinamo je trenutno prvoplasirana momčad prvenstva s maksimalnim učinkom, dok se koprivnička momčad trenutno nalazi na osmom mjestu ljestvice, piše na stranicama kluba.

Dinamovci su slavili u sva četiri dosadašnja susreta, dok su Slavenaši u prva četiri kola upisali tek jedan poraz, a u prošlom su kolu remizirali sa Šibenikom u Koprivnici.

– Iza nas je utakmica sa Šibenikom koja je analizirana i arhivirana. Stavili smo ju u kategoriju “kiks” po dojmu, očekivanjima i rezultatu. Ipak, htio bih pohvaliti momčad koja se nakon promašenog kaznenog udarca u drugom poluvremenu podigla i bila bliže pobjedi. Kroz ovaj tjedan radili smo na automatizmima te smo raspodijelili uloge u oba pravca. Poigli smo raspoloženje i emociju kod igrača te se usredotočili na detalje. Utvrdili smo vjeru jer smo jednostavno ukalkulirali da će dolaziti do turbulencija s obzirom na to da smo u sezonu ušli bez pauze, istrošeni i bez gledatelja. Događa se to i velikim momčadima poput PSG-a u Francuskoj koji je startao s dva poraza u sezoni. To je normalno i ljudski. Ova nam je situacija nit vodilja i učitelj te nas zbog toga neće uzdrmati na našem putu – rekao je Stipić.

Bit će to dvoboj dviju trenutno najboljih obrana u ligi. Dinamo je do sada primio dva pogotka, dok su Farmaceuti primili četiri – po jedan manje od Hajduka i Rijeke.

– Zanimljivo je da smo prije dva dana, kao i većina ljudi u Hrvatskoj, bili uz “male ekrane” i navijali zdušno u kvalifikacijama za Ligu prvaka za Dinamo koji prezentira HNL u Europi na najbolji mogući način te omogućuje da oči europskih klubova budu uperene prema “hrvatskom produktu” – igraču i tako trasira put našim talentima prema europskim ligama. Već sutra ćemo se s njim kao protivnikom na terenu boriti za bodove u ligi. Ne moram isticati da je gostovanje u Maksimiru najteže u hrvatskoj ligi, ali bilo je teško i u Osijeku i u Splitu. Znamo da će se sutra susresti dvije najbolje obrane lige i očekujem jednu tvrdu utakmicu u kojoj ćemo dati sve socijalno, tehničko i taktičko što imamo. Puno toga će ovisiti o Dinamu, na koji su način doživjeli poraz i ispadanje iz Lige Prvaka. Znamo gdje idemo. Nastupit ćemo kao tim, borit ćemo se i strpljivo čekati našu priliku koju želimo iskoristiti – zaključio je trener koprivničke momčadi.

Glavni sudac utakmice na Maksimiru bit će Dario Kulušić (Šibenik), a njegovi će pomoćnici biti Goran Perica (Šibenik), Alen Jakšić (Solin) i Jakovi Titlić (Split). Glavni VAR sudac bit će Mario Zebec (Cestica), dok će Bojan Zobenica (V. Gorica) biti pomoćni VAR sudac. Ante Podnar (Gospić) bit će delegat susreta, dok će kontrolor biti Ante Vučemilović (Višnjevac).

zatvori