Subota, 20. travnja 2024.

Slaven Belupo sutra protiv Šibenika, Stipić: Moramo pokazati zrelost i kvalitetu

Nogometaši Slaven Belupa sutra, u petak, u sklopu četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš dočekuju Šibenik.

Šibenčani su ove sezone ponovno ušli u najviši rang hrvatskog nogometa, no u prva tri kola nisu osvojili bodove. Trenutno su na diobi pretposljednjeg mjesta zajedno s Istrom 1961 te imaju dva boda manje od koprivničke momčadi koja je sedma na prvenstvenoj ljestvici.

Utakmicu je najavio trener Slaven Belupa Tomislav Stipić.

– Reprezentativna stanka je uvijek dobrodošla ako se u nju uđe s pozitivnim rezultatom što smo mi i napravili nakon gostovanja u Splitu kod Hajduka. Iskoristili smo ju za dvije prijateljske utakmice u kojima nam je bilo bitno da gotovo svaki igrač dobije 90 minuta igre. Momčad smo za te utakmice popunili igračima iz Škole nogometa što nam je važno jer u svakom trenutku želimo imati ‘oko sokolovo’ nad našim talentima. S obzirom na to da smo slavili u obje utakmice bez primljenog gola, stanku smo iskoristili na najbolji mogući način – rekao je Stipić.

Dodao je da veseli činjenica da u momčadi nema ozlijeđenih igrača.

– Stanje u momčadi je zadovoljavajuće. Sretni smo što nemamo ozljeda i tu moram pohvaliti medicinsku službu i moj stručni stožer koji detaljno paze na svakodnevna opterećenja i omogućuju nam da punim plućima idemo u svaku iduću utakmicu. Također, veseli me pozitivan stav u našoj momčadi. Radujemo se utakmici sa Šibenikom i želimo ostvariti pozitivan rezultat – zaključio je trener.

Kazao je kako Šibenčani u prva tri kola nisu osvojili bodove, iako su u svim utakmicama prikazali dobru igru.

– Sve tri utakmice izgubili su samo s jednim golom razlike. To je momčad koja je navikla u zadnjih godinu dana stalno pobjeđivati i zato je i ušla u najviši rang hrvatskog nogometa. Imaju tri, četiri igrača s iskustvom igranja u Prvoj ligi, a njima su pridodali mlade, rastrčane i ambiciozne mladiće koji koriste prvenstvene utakmice kao platformu za dokazivanje. Šibenik ima srčanost, a mi moramo pokazati zrelost i kvalitetu kako bismo ostvarili rezultat – naglasio je Stipić.

Cilj u sutrašnjoj utakmici bit će pobjeda, naglasio je trener.

– Recept je zapravo jako jednostavan. Moramo pokazati zrelost i prenijeti našu kvalitetu na teren. Kao klub krasi nas identitet HNL-a i moji igrači zajedno imaju već tisuće utakmica u njemu i to se mora vidjeti sutra. Igramo kod kuće, na papiru smo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Moramo biti koncentrirani na zadatak i ne previše misliti o rezultatu. On će biti samo sažetak onoga što prikažemo u 90 minuta – objasnio je.

Spomenimo i da je za glavnog suca utakmice delegiran Ante Čuljak (Zagreb), a pomoćnici će mu biti Kruno Šarić (Županja), Marjan Tomas (Osijek) i Goran Pečarić (Zagreb). Glavni VAR sudac bit će Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), dok će njegov pomoćnik biti Igor Krmar (Zagreb). Lino Roša (Vodnjan) bit će delegat susreta, Siniša Premužaj (Varaždin) kontrolor.

Utakmica će se igrati u 20 sati bez prisustva gledatelja.

zatvori