Utorak, 16. travnja 2024.

Sastanak Kluba dijabetičara Slatko srce održat će se sutra, pozvani su svi

Sastanak Kluba dijabetičara Slatko srce održat će se sutra, u četvrtak, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica s početkom u 18 sati.

Iz Crvenog križa poručili su da će teme sastanka biti godišnji plan rada Kluba kojeg će predstaviti voditelj Miroslav Kanisek, a pokušat će pomoći roditeljima kako pripremiti dijete s dijabetesom za školu. Sudionicima će se predstaviti i kratko izvješće o dosadašnjim aktivnostima te plan predstojećih aktivnosti.

Dodali su da su pozvani svi roditelji i njihova djeca te mladi oboljeli od dijabetesa.
Podsjetimo, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce.

Objašnjavaju da na našem području do sada nije postojala udruga koja bi okupljala djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje, a kojima su potrebne stalna podrška, edukacije i razumijevanje okoline.

Dodajmo da je cilj Kluba redovno informiranje o suočavanju i suživotu s dijabetesom, pravilnoj prehrani, važnosti rekreacije te novim tehnologijama u liječenju i praćenju glukoze u krvi.

zatvori