Utorak, 26. ožujka 2024.

Saračević najavio okršaj s njemačkim prvakinjama: Igraju brz i agresivan rukomet, moramo biti žestoko dobri

Vikend koji je pred nama donosi nove obaveze u DELO EHF Ligi prvakinja.

Rukometni klub Podravka Vegeta u svojoj će dvorani ugostiti prvakinje Njemačke, Borussiju iz Dortmunda. Utakmica se igra bez prisustva gledatelja, počinje u 16 sati, a sudit će ju Beqiri, Eshref i Krasniqi, Ilir, obojica s Kosova, pišu službene stranice kluba.

Iz kluba poručuju da su iza Podravka Vegete dva susreta grupne faze Lige prvakinja – u prvoj utakmici na domaćem terenu koprivničke rukometašice pobijedile su Budućnost, dok su prošlog vikenda poražene u Győru.

– Borussia je ekipa u kojoj igra šest finalistkinja Svjetskog prvenstva, pet Nizozemki i jedna Španjolka. Prvakinje su Njemačke, jedna su jako dobra ekipa koja je uvjerljivo osvojila prvenstvo u ligi gdje igraju Thüringer i Bietigheim. Ovo što su igrale protiv Bresta trebamo zanemariti jer su Győr i Brest svijet za sebe, tako da ta utakmica ne znači ništa. Igraju brz i agresivan rukomet i moramo stvarno biti žestoko dobri da to dobijemo – rekao je trener Zlatko Saračević.

Što se tiče utakmice u Győru, trener ističe kako nije ugodno izgubiti, no mora se biti svjestan snage protivnika.

– Moramo biti svjesni protiv koga smo igrali. Iako dobro igraš, i pobjede i poraze trebaš analizirati, zaboraviti i ići dalje. Mi smo izgubili od Győra, one od Bresta, ali to je, kažem, svijet za sebe. Ovo je utakmica gdje smo ravnopravni, podjednaki protivnici, to je totalno druga priča – naglasio je Saračević.

Napomenuo je da nova igračica Moniky Bancilon još uvijek nije dio kadra, kapetanica Dragica Džono neće biti u sastavu, kao ni Ivona Mrđen i Lucija Jandrašić, Bruna Zrnić ima obaveza u školi u Zagrebu, pohađa sportsku gimnaziju i mora biti prisutna, tako da će i ona nedostajati.

– Vježbamo, radimo, trudimo se. Problem zamjena obrana-napad je evidentan. Vidjet ćemo u subotu jesmo li uspjeli nešto riješiti – kazao je Saračević.

Spomenimo da će delegatkinja biti Arijana Vojić (BiH), a prijenos će biti na Arena Sport televiziji.

zatvori