Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Rukometašice Podravka Vegete izgubile od njemačkih prvakinja

U koprivničkoj dvorani snage su danas u sklopu DELO EHF Lige prvakinja odmjerili Rukometni klub Podravka Vegeta i Borussia Dortmund.

Na poluvrijeme se otišlo s 14:15 za njemačke prvakinje. Utakmica je završila rezultatom 25:26 za gošće.

Utakmica je započela dvjema obranama, s jedne strane pokušaj je zaustavila Podravkina vratarka Yuliya Dumanska, a s gostujuće Isabell Roch. Nakon što je Borussia povela s 0:2, današnji premijerni pogodak domaćeg sastava postigla je Dejana Milosavljević, pišu službene stranice kluba.

Par minuta kasnije, Elena Popović realizirala je priliku s crte, izjednačivši rezultat nakon šest minuta igre. Prvo isključenje na utakmici dobila je Selena Milošević. Ipak, zahvaljujući obranama Dumanske, Borussia je postigla jedan pogodak tijekom toga perioda.

Nakon 15-ak minuta igre rezultat utakmice glasio je 6:6, pri čemu je Dumanska obranila šest udaraca, s time da je dio zaustavila u najtežim, jedan-na-jedan situacijama. Na temelju njezinih intervencija, Podravka je prvi put povela u 20. minuti, i to preko Carlos. Premda se sljedećih nekoliko minuta igralo gol-za-gol, Borussia je četiri minute prije odmora otišla na dva pogotka prednosti. Prvi time-out, dvije i pol minute prije kraja prvoga poluvremena, pozvao je njemački trener Andre Fuhr. Malo je nedostajalo da se na odmor ode s izjednačenjem. Nažalost, Tina Abdulla u posljednjim sekundama zabila je s krila za 14:15.

Podravkašice su drugi dio otvorile izjednačenjem kada je sa sedam metara pogodila Dejana Milosavljević. Izgubljene lopte u napadu, nedostatak sreće i par obrana Borussijine čuvarice mreže rezultiralo je prednošću 15:18 za gošće. Prilika se otvorila uzastopnim isključenjima u redovima njemačkih prvakinja. Sudački par prvo je dvije minute pokazao Inger Smits, a zatim i Kelly Dulfer. Usto, Dumanska je ponovno pokazala kako može imati ključnu ulogu. Neovisno o tome, i golmanica Roch imala je što pokazati, zaustavivši dva napada Podravkašica. Time je period od gotovo dvije minute s dvije igračice više iskorišten za smanjenje vodstva Borussije na -1.

Napetih se 15 minuta prije kraja pobjednik nije nazirao. Podravka je preko Carlos, koja je fintom izbacila suparnicu, izjednačila na 20-20, što je trenera Fuhra primoralo na pozivanje još jedne minute odmora. Isto je, također pri iznenađenju, učinio Saračević par trenutaka kasnije.

U ključnim trenucima Podravka je, unatoč kvalitetnoj obrani i uz podignute sudačke ruke, primila pogodak Inger Smits. S druge strane, Carlos je prošla, ali ne i zabila za izjednačenje. Na semaforu je ostala svega minuta kada Borussia nije uspjela realizirati napad kojim bi otišla na dva pogotka prednosti, možda i nedostižnu razliku. U takvom je raspletu, s minimalnim zaostatkom, Saračević tražio minutu odmora. Nažalost, ona nije urodila plodom. Lopta je izgubljena u napadu te je pobjeda pripala Borussiji Dortmund tijesnim rezultatom 25:26.

Suci utakmice bili su Eshref Beqiri i Ilir Krasniqi (oboje Kosovo), dok je delegatkinja bila Arijana Vojić (BiH).

 

zatvori