Utorak, 23. travnja 2024.

REKORDERI VIKENDA Jedan jurio naseljem duplo više od dozvoljenog, drugi vozio s 3,09 promila

Tijekom vikenda u Podravini i Prigorju proveden je pojačani nadzor prometa.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je ukupno sankcionirano 237 prometnih prekršaja.

– Zabilježeno je 10 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće, dok su mladi vozači izazvali tri prometne nesreće – kazali su u policiji.

Što se tiče prometnih prekršaja, najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzina (82), zatim vožnje u pijanom stanju (47), nekorištenje sigurnosnog pojasa (33) i nepropisno korištenje mobitela (11).

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 9:16 u mjestu Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 135 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 8:30, u Kolodvorskoj ulici u Prugovcu, kod 60-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,09 promila. U policiji napominju da je pritom zbog nepropisnog uključivanja u promet izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

U policiji su istaknuli i 26-godišnjeg vozača koji je, u nedjelju u 0:10, u Draganovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Vozač je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je isti kažnjen novčanom kaznom od 13.200 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 43 mlada vozača, a u policiji kažu da su tom prilikom utvrdili osam prekršaja od kojih pet vožnje u pijanom stanju.

zatvori